Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu splitter cykelvanerne også befolkningen

Cykelstier. Kommunerne og cyklisterne efterlyser flere penge til cykelstier. Mens byboerne knokler på cyklerne, står cyklerne stille på landet.

Indkomst, boligpriser, uddannelsesniveau og fraflytning splitter allerede Danmark. Dele af landet, især på det ydre Sjælland, Lolland-Falster og i Jylland sakker bagud i forhold til befolkningen i de store byområder. Og nu viser cykelvanerne også forskel på land og by. I byområderne stiger cykeltrafikken. I dele af provinsen er cykeltrafikken over en årrække faldet betydeligt. Og det skal der laves om på, mener Kommunernes Landsforening og Cyklistforbundet. De opfordrer nu transportminister Hans Christian Schmidt (V) og forligspartierne i »den grønne forligskreds« til at afsætte penge til en ny »cykelpulje,« som sammen med kommunerne kan betale for nye cykelstier og andre investeringer til at fremme brugen af cykler, især på landet.

Formanden for KLs Teknik- og Miljøudvalg, Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) er enig med Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam om at opfordre regering og Folketing til støtte landkommuner med op til hundrede procent af udgifterne til skolecykelveje og cykelturisme.

Den seneste »cykelpulje« er fra den daværende VK-regerings trafikforlig i 2009, og lød på en milliard kroner. Den er nu sammen med yderligere en milliard kroner fra kommunerne brugt op, og det gælder også en mindre sum, der blev bevilget af SR-regeringen i 2015.

Partierne i »den grønne forligskreds« mødes den 3. februar til et statusmøde om en række mindre investeringer i infrastruktur, men der er ifølge Berlingskes oplysninger ingen penge til nye puljer eller planer om at indlede forhandlinger om nye puljer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.