Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu skal københavnerne høres om byens måske mest udskældte højhuse

Teknik- og Miljøudvalget besluttede mandag at sende forslaget til lokalplan for Postgrunden i høring. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell opfordrer københavnerne til at komme på banen.

f
f

Efter måneders tovtrækkeri er der lagt op til, at Postterminalen i København og dens betonfacade snart vil blive erstattet med et nyt byområde, da et flertal i Københavns Kommunes i teknik- og miljøudvalg mandag besluttede at sende lokalplanen i høring i otte uger.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber, at mange københavnere vil deltage i debatten og afgive høringssvar, også selv om de ikke er nærmeste nabo til projektet.

»Byggeriet på Postgrunden bliver så højt, at det på de lune sommeraftner vil kaste en kold skygge hen over Islands Brygge, der ellers er kendt som havnens solside. Samtidig vil sammenklumpningen af højhuse på et meget lille område komme til at fungere som en mur i horisonten mellem Indre By og Vesterbro, hvor mange beboere allerede føler sig generet af de højhuse, der netop nu skyder op på Carlsberg. Derfor er det her en sag, mange københavnere bør interessere sig for,« siger han i en pressemeddelelse.

Indre By Lokaludvalg foretog en borgerportal-undersøgelse om projektet via e-boks og fik 2.455 svar. Tre ud af fire mener, at huse over fem etager ikke hører til på grunden, og syv ud af ti erklærer sig direkte imod »modig« arkitektur. Der er planlagt syv højhuse på op til 115 meter på grunden.

Tidligere stadsarkitekt i København Jan Christiansen er dog overvejende positivt stemt. I en artikel i Berlingske mandag kalder han projektet for »et af de bedste i øjeblikket.« Læs hele interviewet med Jan Christiansen her.

I forbindelse med den tidligere politiske behandling har flertallet ønsket, at der bliver stillet krav om almene boliger i forbindelse med byggeriet. Det bliver dog kun til ca. 8.300 kvadratmeter, hvilket svarer til under 100 almene boliger. Og det er slet ikke nok til at formilde Morten Kabells syn på projektet.

»Socialdemokraterne forsøger at forsvare projektet med, at almene boliger bliver en del af byggeriet. Men der bliver tale om under 100 almene boliger, hvilket er meget lidt sukker for at få et ellers uspiseligt projekt til at glide ned. Jeg tror heldigvis også, at der skal mere til at få københavnerne til at acceptere byggeriet. Derfor håber jeg, at mange vil give deres mening til kende i forbindelse med høringen,« siger Morten Kabell.

Forslaget til lokalplan skal nu til behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Herefter vil det blive sendt i otte ugers høring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.