Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu koster det 1400 kroner at få adgang til kommunalt badeanlæg: »Det er en helt absurd beslutning«

Københavns Kommune har givet forening lov til at opkræve medlemskab året rundt for adgang til det populære badeanlæg Helgoland på Amager.

En ny aftale betyder, at man nu skal være medlem for at bruge det populære badeanlæg Helgoland over sommeren.
En ny aftale betyder, at man nu skal være medlem for at bruge det populære badeanlæg Helgoland over sommeren.

Det kommunale badeanlæg Helgoland på Amager er en populær destination for nøgenbadere i hovedstaden, og normalt er der gratis adgang fra Sankt Hans til september.

Men en aftale mellem Københavns Kommune og foreningen Det Kolde Gys betyder, at man fra i år skal være medlem af foreningen for at bruge nøgenbadet over sommeren. Det vækker harme blandt flere af Helgolands brugere, heriblandt Jakob Hedegaard, der har startet en underskriftindsamling mod de nye regler.

»Nu har Københavns Kommune brugt 25 millioner kroner på at opføre Helgoland og så laver de lige pludselig sådan en mærkelig aftale med Det Kolde Gys,« der lukker adgangen for offentligheden. Det bryder med årtiers tradition, siger han til DR P4 København.

Et medlemskab af Det Kolde Gys koster 800 kroner i indmeldelsesgebyr og yderligere 600 kroner i kontingent. Jakob Hedegaard er selv medlem, men han synes det er mange penge, hvis man kun bruger anlægget et par gange i løbet af sommeren. Han synes også, problemet ligger et andet sted:

»Jeg synes, det er trist for København. Der kommer også rigtig mange turister derude, der nyder at komme og bade nøgen, og jeg synes det er vigtigt, at København har det at byde på,« siger han til DR P4 København.

De nye regler vækker også forundring blandt politikerne. Radikales gruppeformand i København, Tommy Petersen, er parat med et forslag om at ændre aftalen, så Helgolands nøgenbad igen kan besøges uden medlemskab om sommeren.

»Det er en helt absurd beslutning. Helgoland er en vigtig bastion for det danske frisind, og så er det et kommunalt anlæg, som skatteyderne har betalt for,« siger han til DR P4 København.

Formand for Det Kolde Gys, Kirsten Monrad, forstår ikke utilfredsheden med, at man skal være medlem for at nøgenbade på Helgoland:

»Man kan bare melde sig ind. Vi er i forhandlinger med Københavns Kommune om en løsning, mere kan jeg ikke sige,« siger hun til DR P4 København.

Kultur- og Fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, har ikke ønsket at udtale sig.

Opdateret: Det fremgik tidligere, at det koster 1200 kroner at få adgang til badeanlægget. Det rigtige tal er 1400 kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.