Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu skal du selv skanne dit pas i Københavns Lufthavn

Politiet og Københavns Lufthavn har indført selvbetjent paskontrol, når man rejser uden for EU og Schengen.

Alle passagerer, der skal til en destination uden for EU og Schengen, skal fremover selv skanne deres pas. Free/Deleuranfoto
Alle passagerer, der skal til en destination uden for EU og Schengen, skal fremover selv skanne deres pas. Free/Deleuranfoto

Mandag blev der indført selvbetjent paskontrol i Københavns Lufthavn til destinationer uden for EU og Schengen.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»I en tid hvor Københavns Lufthavn ekspanderer ganske betydeligt, så bliver politiet også nødt til at tænke på teknologiske løsninger,« udtaler politiinspektør Steen Pedersen fra Københavns Politi.

»Dette anlæg er et rigtig godt eksempel på, at man udvider kapaciteten ved hjælp af teknologi uden at gå på kompromis med grænsekontrollen.«

Selvbetjeningen betyder, at den rejsende selv skal lægge sit pas i en skanner, som foretager en lang række forskellige tjek, der blandt andet viser, om passet er ægte.

Efterfølgende gennemgår passageren en automatisk ansigtsgenkendelse. Dette sker ved, at skanningsanlægget tager et foto af passagerens ansigt og sammenligner det med fotoet i passet. Imens kontrollerer anlægget, om personen er registreret i politiets eller EU?s databaser.

»Det er vores oplevelse, at når de rejsende har prøvet det en eller to gange, så er det nemt, og de føler sig trygge ved det,« siger Steen Pedersen med henvisning til, at systemet har været testet de seneste par måneder.

Han fortæller videre, at der vil være personale fra politiet til stede ved de nye skannere for at holde øje med systemet og alle, som skal igennem.

Afhængig af passets stand og forskellen mellem personens pasbillede og nuværende udseende kan det tage fra ti sekunder og op til tre minutter at komme igennem den automatiske paskontrol.

Anlæggene er placeret ved indgangen til lufthavnens Finger C, hvorfra størstedelen af afgangene uden for EU og Schengen-området finder sted.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.