Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu ryger de sidste smøgpauser i Region Midtjylland

Dispensation til rygepauser skal afskaffes på regionens sidste arbejdspladser.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Nu er det snart helt slut med smøgpauserne i Region Midtjylland.

På hospitalerne er det forbudt at ryge i arbejdstiden, men medarbejderne i regionshusene har dispensation til at tage en smøgpause i et rygerskur.

Det skal være slut nu, mener de i direktionen ifølge DR Østjylland.

»Tiden er passé for den dispensationsmulighed. Der skal gælde samme regler for alle regionens ansatte,« siger Christian Boel, koncerndirektør i Region Midtjylland.

»Med den viden vi har om tobakkens meget skadelige virkninger, så tænker vi, at vi har et særligt ansvar, som vi vil forfølge med det forslag.Men de ansatte er skeptiske overfor et fuldstændigt rygeforbud i arbejdstiden.«

»Vi er voksne mennesker, der selv kan regulere det. Det behøver vi ikke hjælp til,« siger Ole Echers, formand for medarbejderne i administrationen, til DR Østjylland.

Han understreger, at de ansatte udmærket er klar over, at rygning er usundt. Men hvis regionen vil gøre noget for medarbejdernes sundhed, er der meget andet, man kan gøre, som også kommer ikkerygerne til gode, mener Ole Echers.

Han peger på motionshold og frugtordninger blandt mange muligheder for at understøtte sundheden blandt medarbejderne.Forslaget bliver taget op på et møde i regionens forretningsudvalg tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.