Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu rammer foråret: Dele af landet får op mod 20 graders varme

Fredag drejer vinden om i sydlig retning, og det sikrer flot forårsvejr de kommende dage ifølge DMI.

Et stort rykind kan ventes på de danske fortovscafeer, cykelstier, strande og skove i weekenden, hvor den kulde og sne, der har suget forårsfornemmelserne ud af danskernes bevidsthed, holder sig væk.

Både fredag og lørdag samt søndag vil solen skinne over stort set hele landet, varm luft fra sydligere dele af Europa vil strømme ind, og visse steder vil det blive tæt på 20 grader.

»Der er helt klart forårstendenser i luften. Allerede tidligt fredag morgen vil folk vågne op til smukt vejr,« siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Ved 05-tiden var det mellem én og fire grader varmt, og som fredagen skrider frem, stiger temperaturerne til mellem seks og 11 grader.

Fredag eftermiddag drejer vinden om i sydlig retning.

»Og det kan vi rigtig godt lide. Der ligger dejlig varme og venter på os længere nede i Europa, og den strømmer ind over landet,« siger Mette Wagner.

Fredagen bliver hovedsageligt tør med nogen sol.

Natten til lørdag byder på delvist klart vejr med temperaturer mellem frysepunktet og fem graders varme.

»Lørdag bliver også tør med sol fra morgen til aften. Der kan være højtliggende skyer på grund af fronter, som bevæger sig ud over Nordsøen, men skyerne ligger så højt, at solen kan trænge igennem, så skyerne kommer ikke til ødelægge nydelsen af vejret,« siger Mette Wagner.

Ifølge DMI bliver det mellem ti og 15 grader varmt.

»I Sønderjylland kan varmen måske snige sig op på 17 grader,« siger hun.

Det forårsagtige vejr holder også søndag, men i de vestlige egne kan skyer og regnbyger »hist og pist« vise sig hen over eftermiddagen.

»Men vi taler ikke om større mængder nedbør, og temperaturerne vil svinge mellem 14 og 19 grader. Varmest i de indre dele af Jylland,« siger Mette Wagner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.