Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu opretter politiet ny visitationszone i København

Københavns Politi opretter fra i dag visitationszone i en del af politikredsen. Zonen skal bevares måneden ud.

Politibil under udrykning / med blå blink
Politibil under udrykning / med blå blink

Fra i dag kan du risikere at blive bedt om at tømme lommerne, hvis du bevæger dig i og omkring Nørrebro, Nordvest og Husum:

»I medfør af lov om politiets virksomhed § 6 har politidirektøren i København i dag den 16. juni 2017 truffet beslutning om, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område,« skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Baggrunden for visitationszonen er flere episoder med skyderi i det offentlige rum. Skyderierne relaterer sig i følge politiet til en konflikt mellem grupperingen »Nordvest Copenhagen« og en endnu ukendt gruppering med tilholdssted omkring Husum.

»Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben,« skriver Københavns Politi.

Visitationszonens omfang kan du se på dette kort:

Artiklen fortsætter efter kortet

Kort over visitationszonen, som Københavns Politi opretter fra i dag og måneden ud.
Kort over visitationszonen, som Københavns Politi opretter fra i dag og måneden ud.

I følge Københavns Politi omfatter zonen følgende veje og områder: Kredsgrænsen mod nord fra Grønnemose Allé og så mod uret til Slotherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Nordre Fasanvej – Lygten – Tagensvej - Rovsinggade – Lersø Park Allé – Tuborgvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé.

Langt fra første visitationszone

I 2016 etablerede politiet 19 visitationszoner lig dem, der nu bliver oprettet i Københavns Nordvest-kvarter og Husum. Det førte til 982 visitationer, oplyste Rigspolitiet i rapporten Rockere og Bander 2016, der udkom i slutningen af maj.

En del af disse visitationer fandt sted netop i Københavns Nordvest-kvarter, hvor der fra den 5. til 19. oktober 2016 sidste år var oprettet visitationszone. Her visiterede Københavns Politi 46 personer, uden at det dog førte til nogen fund af våben.

»Københavns Politi har desuden oplyst, at det er politikredsens vurdering, at visitationszoner i forhold til konflikterne i rocker- og bandemiljøet navnlig har en præventiv effekt over for personer, der ellers normalt bærer våben, idet alene signalet om, at der er etableret en visitationszone, er med til at afskrække disse personer fra at bære våben,« lød det i et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Folketingets Retsudvalg den 2. december.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.