Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu må 17-årige tage kørekort - men det går ikke så godt

Siden nytår har 17-årige haft mulighed for at tage kørekort, men det har nærmest ført til en kaotisk situation, lyder det fra kørelærere og bilejere.

»Der er fuldstændig kaotiske forhold. Kørelærerne har 15-30 sekunder til at booke køreprøver de to gange om ugen, der bliver lagt nye prøver ud. Jeg ved, at der er kolleger, der gang på gang oplever ikke at få en eneste prøve. Så er de bare nødt til at ringe til deres elever og beklage - og så prøve igen næste gang,« fortæller formand for Dansk Kørerlærer Union René Arnt til Jyllands-Posten.

Bilejernes organisation FDM kalder situationen stærkt utilfredsstillende, og René Arnt udtaler, at han ikke har set noget lignende i 28 år. Det er især kritisk i København, Nordsjælland og på Midt- og Vestsjælland, og fordi kørerlærerne ikke kan booke køreprøver i de egne, sender mange eleverne til Bornholm eller Lolland-Falster for at tage en køreprøve, og det betyder ekstra udgifter for de unge.

Men det kan også føre til en højere dumpeprocent, da eleverne kommer til at tage prøven et sted, hvor de ikke før har kørt og derfor ikke kender området.

Hvis eleverne venter på en køreprøve i deres eget område kan det også blive dyrere, fordi de skal tage ekstra køretimer for at holde deres køreegenskaber ved lige, fortæller Dennis Lange fra FDM til mediet.

Rigspolitiet fortæller, at man forsøger at løse problemet.

»I langt størstedelen af landet er ventetiderne på køreprøver til almindelig personbil kun få dage, hvilket er tilfredsstillende. I enkelte politikredse er ventetiden dog for lang - det gælder særligt hos Københavns Politi og Nordsjællands Politi,« fortæller Lars Andersen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.