Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kommer vinteren: Sne og blæst får det til at føles som 15 graders frost

Midt i ugen får vi frostvejr døgnet rundt, og blæsten kan få det til at føles som 15 minusgrader, siger DMI.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er med at finde halstørklædet og vanterne frem, for den kommende uge byder på særdeles koldt vejr.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Thyge Rasmussen tidligt mandag morgen.

- Der er koldere vejr på vej i form af en tiltagende østenvind, der bringer nogle snebyger med sig, siger han.

Han spår dog, at der mandag kan blive plads til, at solen kigger frem fra skyerne.

- I dag bliver det en del lysere, end vi har været vant til den seneste tid. Men især nede ved Østersøen kommer der i aften og i nat snebyger. På Bornholm er der sågar risiko for snefygning, siger han.

Og fra tirsdag bliver det koldt. Rigtig koldt, understreger Thyge Rasmussen.

- Tirsdag, onsdag og torsdag får vi frostvejr døgnet rundt. Og tirsdag og onsdag vil det samtidig blæse en del, så det kan føles som 10-15 graders frost, siger han.

Midt i ugen vil dagtemperaturerne ligge på omkring frysepunktet og ned til tre graders frost, mens det bliver en lille smule koldere om natten.

- Onsdag bliver med snebyger i hele landet, men der vil stadig være flest nede ved Østersøen. Samtidig vil der være mange skyer, og det vil være blæsende, siger Thyge Rasmussen.

Men derefter klarer det en smule op, forudser han.

- Når vi frem til torsdag og fredag, begynder vinden at tage af, og så bliver det lidt mildere i vejret. Der bliver også chance for solskin, siger han.

Ifølge DMI har den nuværende vinter været mild indtil videre.

Vinteren 2016-2017 ligger således på en gennemsnitstemperatur på 3,2 grader. Det er dog ikke nok til, at den havner i top-10 over de varmeste vintre.

Tal fra DMI viser, at rekorden for den varmeste vinter kom i 2006-2007, hvor gennemsnitstemperaturen lå på 4,7 grader.

Her fløj sommerfugle rundt i landet i december, hassel og elm afgav pollen tidligere end nogensinde i januar, og tranen overvintrede i landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.