Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kommer sneen

Det bliver vinter i løbet af ugen og formentlig hvidt til weekenden.

Vinteren starter officielt på lørdag den 1. december, og det er noget vejrguderne tager alvorligt i år.

Efter et lille tilløb med slud på onsdag, slud og sne på torsdag og decideret sne eller snebyger på fredag, skulle der være dækket op til hvidt landskab til weekenden, når den første luge i julekalenderen skal åbnes - hvis man skal tro DMIs prognose for ugen.

- Vi går en koldere tid i møde, det er sikkert, men præcis hvor store snemængder, der er tale om, er svært at sige, oplyser vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

Men det er i hvert fald slut med de pittoreske efterårsscenarier. Skulle der være lidt gyldent løv tilbage på træerne, bliver det blæst af i løbet af ugen. Frisk vind onsdag bliver nemlig til hård vind torsdag nat.

- Vi har et lavtryk hængende over landet, som fjerner sig i løbet af onsdagen. Med frost om natten kan det give glatte veje torsdag morgen, så det er om at få vinterdækkene på, hælde frostsikker sprinklervæske på bilen og finde isskraberen frem, siger Mogens Rønnebek.

Optakt  til hvid jul

Samtidig falder temperaturen støt. Hvor vi onsdag stadig fem plusgrader, kommer vi natten til lørdag ned på 2-7 minusgrader. Kulden fortsætter lørdag og søndag, hvor der fortsat er mulighed for snebyger. Så måske vi får en hvid jul?

- Det er for tidligt at sige noget om endnu, men det kolde vejr fortsætter også hele næste uge, i følge vores prognoser, så man kan sige, at optakten er god, siger Mogens Rønnebek.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.