Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kan gymnasieelever få lektiehjælp over nettet

Studerende fra Aarhus Universitet er klar til at hjælpe gymnasieelever på fire gymnasier med at løse matematik- og fysikopgaver.

Projektet "Lektier Online", hvor skoleelever kan chatte sig til hjælp med lektierne, bliver nu udvidet til også at omfatte gymnasieelever, foreløbig som et pilotprojekt for 1.400 gymnasieelever i fagene matematik, fysik og kemi.
Projektet "Lektier Online", hvor skoleelever kan chatte sig til hjælp med lektierne, bliver nu udvidet til også at omfatte gymnasieelever, foreløbig som et pilotprojekt for 1.400 gymnasieelever i fagene matematik, fysik og kemi.

Der er hjælp at hente for 1.400 gymnasieelever, der det næste halve år deltager i et pilotprojekt med online lektiehjælp i fagene matematik, fysik og kemi.

Eleverne kan via internettet koble sig op til sitet »Lektier Online«, hvor frivillige lektiehjælpere sidder klar til at hjælpe med lektierne. Online lektiehjælp har været en stor succes i folkeskolen, og det vil man nu overføre til gymnasieniveau. Håbet er, at både elevernes faglige forståelse og motivationen til skolelivet kan øges.

- Der er kæmpe muligheder i online lektiehjælp. Det giver ikke mindst unge, som af den ene eller anden grund har det svært med lektierne en mulighed for at få den ekstra hjælp, de har behov for. Hvis pilotprojektet på gymnasierne bliver en succes, åbner det op for, at vi med online lektiehjælp kan hjælpe de unge igennem hele vejen fra folkeskolen til endt gymnasial uddannelse. Det vil være et kæmpe skridt i forhold til at nå Folketingets fastsatte mål om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, siger områdedirektør Flemming Munch fra Statsbiblioteket i Aarhus i en pressemeddelelse.

Projektet Lektier Online, som Statsbiblioteket sammen med en række ministerier og Kulturstyrelsen står bag, er allerede en succes i folkeskolen. Her er 95 procent af de deltagende elever glade for ordningen, ligesom projektet blandt andet har vundet Digitaliseringsprisen og Frivillighedsprisen i 2012.

Pilotforsøget med gymnasierne starter mandag 21. januar, hvor eleverne på Tornbjerg Gymnasium og Nordfyns Gymnasium som de første får mulighed for at bruge lektiehjælpsordningen. 28. januar åbnes op for yderligere to gymnasier i Aarhus-området, når eleverne på Viby Gymnasium og Egaa Gymnasium får samme tilbud.

Der er rekrutteret og oplært cirka 50 frivillige lektiehjælpere til pilotforsøget. De er studerende fra Aarhus Universitet og sidder parat til at hjælpe gymnasieeleverne i et callcenter på Statsbiblioteket i Aarhus.

Pilotforsøget er finansieret af Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek og Statsbiblioteket i Aarhus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.