Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kan diplomater også få bøder i Danmark

Hvis udenlandske diplomater i Danmark bliver taget i at køre for stærkt, vil de for fremtiden få tilsendt et girokort ligesom alle andre, fastslår Udenrigsministeriet.

Man kan godt være god til at gå diplomatisk til værks og samtidig have for tunge fødder, når man kører bil.

Det har igennem de seneste år været lidt af en problemstilling i Danmark, hvor udenlandske diplomater ved flere lejligheder har haft lidt for meget fart på bilerne med de blå nummerplader, når de har kørt rundt på de danske veje. Siden 2012 er udenlandske diplomater blevet taget i at køre for stærkt 279 gange, fremgik det af en opgørelse, Metroxpress var kommet i besiddelse af tilbage i november 2014.

Men det skal være passé, meddeler Udenrigsministeriet i et svar til Folketingets retsudvalg.

Af svaret fremgår det, at diplomater i fremtiden vil modtage girokort for deres forseelser i trafikken.

»Om kort tid vil diplomater for visse fartoverskridelser modtage girokort som alle andre,« fremgår det af svaret til Retsudvalget.

Diplomater er beskyttet af Wienerkonventionen, der sikrer den diplomatiske immunitet, men den samme konvention lægger også op til, at diplomater skal respektere lovgivningen i det land, de er udstationeret i.

Lovgivningen er dog ikke strengere end, at man ikke kan tvinge til diplomaterne til at betale girokortet.

Den nye ordning ventes at træde i kraft i løbet af en måneds tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.