Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu har regnen ramt Danmark: Så voldsomt bliver det søndag aften og mandag morgen

Der kan falde mere end 25 millimeter regn på seks timer natten til mandag, oplyser DMI.
Der kan falde mere end 25 millimeter regn på seks timer natten til mandag, oplyser DMI.

Søndag udsendte DMI et varsel om kraftig regn over Danmark, og den store vandmængde er så småt begyndt at ramme landet. Måske kan vi forvente mere vand end først antaget, oplyser DMI.

Der er stor sandsynlighed for, at du i morgen vil vågne op til nogle meget regnvåde veje.

De helt store regnmængder er nemlig så småt begyndt at rulle ind over Danmark, og natten igennem kan vi forvente det, man betegner som 'kraftig regn', hvor der falder 25-35 millimeter regn på seks timer. Flere af bygerne kan også indeholde torden.

»Regnen er har allerede ramt ind over flere dele af Jylland, og jeg vil forvente, at det rammer ved 23-tiden omkring Københavnsområdet. Herefter bliver det ved frem til klokken 3-4 i nat,« fortæller vagthavende ved DMI, Mette Wagner.

Hun fortæller, at efter en generelt regnvåd dag, hvor bygerne er gledet sporadisk ind over landet, holder DMI nu øje med, om vi kan forvente endnu mere regn end først antaget.

»Vi har varslet kraftig regn på Fyn og Sjælland og lavet en risikomelding. Spørgsmålet er, om vi skal have den forhøjet, det kigger vi på løbende,« forklarer Mette Wagner, som dog pointerer, at vi også kan være heldige, at det modsatte sker - og vi altså får mindre regn end først antaget.

Regnen fortsætter mandag

Men selvom den værste regn ser ud til at falde i aften- og nattetimerne, er der ingen grund til at pakke regntøj, gummistøvler og paraply helt væk. Regnen fortsætter sandsynligvis mandag, selvom den sandsynligvis ikke bliver af lige så voldsom karakter.

»I morgen eftermiddag kan der stadig være regnbyger mange steder i hele Danmark, som også kan indeholde torden, og især i Nordjylland i eftermiddagstimerne. Så er spørgsmålet bare, hvor meget regn, der kommer,« siger Mette Wagner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.