Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu går lægeetikkens vogtere ind i sag om telefonchikane

Nævnet kan give kritik og i yderste tilfælde indstille til eksklusion af de læger, som har foretaget chikane-opkald til 1813.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Lægeforeningens Lægeetiske Nævn tager nu sagen om lægers opkald til akuttelefonen 1813 op. Nævnet vil vurdere, om der er læger, som har overtrådt Lægeforeningens etiske regler.

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, har tidligere udtalt, at det er meget alvorligt og fuldstændig uacceptabelt, at læger har ringet til 1813 med henblik på chikane.

»Det er i modstrid med alt, hvad læger ellers står for, at forsinke borgeres adgang til hjælp. Derfor er det positivt, at Lægeetisk Nævn nu tager sagen op, så det bliver undersøgt, hvad der er fakta i sagen,« siger Mads Koch Hansen.

Lægeforeningen har ikke kendskab til, hvilke læger der er involveret i sagen. Derfor vil de i samarbejde med PLO nu bede Region Hovedstaden om at fremsende sin dokumentation, så det er muligt at gå videre med sagen i Lægeetisk Nævn.

Lægeforeningens Lægeetiske Nævn består af fem medlemmer, som vælges af Lægeforeningens repræsentantskab.

Nævnet kan give kritik og i yderste tilfælde indstille til eksklusion af Lægeforeningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.