Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu er tidligere Se og Hør-chef afhørt

Se og Hørs tidligere chefredaktør Kim Henningsen er efter lang ventetid blevet afhørt af politiet i sagen om misbrug af private kreditkortoplysninger.

Kim Henningsen - tidligere chefredaktør for Se og Hør.
Kim Henningsen - tidligere chefredaktør for Se og Hør.

Den 59-årige chefredaktør Kim Henningsen, som styrede Se og Hør i flere år, mens tys-tys-kilden forsynede ugebladets journalister med dybt private kreditkortoplysninger, er endelig blevet afhørt. Det skriver bt.dk.

To af de vigtigste brikker i Se og Hør-sagen er de to tidligere chefredaktører, som stod i spidsen for ugebladet fra 2008 til 2011, mens tys-tys-kilden forsynede ugebladets journalister med oplysninger om de kendtes kreditkort-transaktioner. Den 51-årige Henrik Qvortrup og den 59-årige Kim Henningsen.

Mens Qvortrup, der var med til at hyre tys-tys-kilden tilbage i 2008, blev anholdt, afhørt og fik sit hjem ransaget tilbage i maj 2014, da Se og Hør-sagen rullede, så blev Kim Henningsen aldrig anholdt og afhørt grundet sygdom.

Afhøringen blev udskudt på ubestemt tid, men nu bekræfter Københavns Vestegns Politi over for BT, at man har haft Kim Henningsen til afhøring på politistationen i Albertslund.

»Vi har haft ham til afhøring. Det er et stykke tid siden, men meget mere kan jeg ikke sige,« siger efterforskningsleder Carsten Jansson til BT.

Kim Henningsen spiller en nøglerolle i Se og Hør-sagen, fordi han sad som chefredaktør i tre af de fire år, hvor den 46-årige IT-specialist, også kendt som tys-tys-kilden, levede oplysninger til ugebladet om kendte og kongeliges kreditkort-brug.

Kim Henningsen blev allerede gjort bekendt med kreditkortkilden på sin første arbejdsdag på Se og Hør tilbage i juni 2009, og han belastes af flere e-mails, som BT har fremlagt, hvori det fremgår, at han fuldt ud var bekendt med kreditkortkilden.

Kim Henningsens forsvarer, Kåre Pihlmann, fortæller, at hans klient fortsat nægter sig skyldig i sigtelserne, som blandt er rejst efter straffelovens såkaldte »hackerparagraf«, § 263, stk. 3, som i skærpende tilfælde giver op til seks års fængsel.

»Vi er blevet behandlet godt af politiet. Afhøringen tog en times tid. Vores holdning til sagen er uændret, og Kim Henningsen nægter sig fortsat skyldig,« siger Kåre Pihlmann.

Onsdag meldte Københavns Vestegns Politi ud, at efterforskerne tidligst er færdig med at gennemtrawle bevismaterialet i sagen til efteråret. Først derefter skal jurister afgøre, hvorvidt der kan rejses tiltale mod Kim Henningsen og Henrik Qvortrup samt de journalister og den 46-årige it-specialist, som på nuværende tidspunkt er sigtet i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.