Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu blomstrer kirsebærtræerne – her kan du se dem

Syv danske steder at gå amok i lyserødt forår.

Danskerne, og især københavnerne, har fået en ny kær forårsbeskæftigelse: kirsebærtræblomstrings-sightseeing.

Vi er endda begyndt at tage et nyt navn til os - Sakura. Japansk for kirsebærtræ.

Som følge af den milde marts er orgiet af lyserøde farver over os tidligere end normalt, endda på næsten samme tidspunkt som i kirsebærtræernes hovedland, Japan.

De er således allerede begyndt at springe ud på den berømte kirsebærtræ-allé på Bispebjerg Kirkegård i Københavns Nordvest-kvarter, og i de kommende uger vil øjnene ikke kunne blive mætte af det livsbekræftende syn.

Her en guide til de bedste steder at se københavnske kirsebærtræer – samt et enkelt aarhusiansk.

1. Bispebjeg Kirkegård: Hovedstads-klassikeren - og en overrendt af slagsen. I Københavns Kommune regner man med, at op mod 150.000 mennesker vil vælte ind på kirkegården over for Grundtvigskirken og tage selfies i de kommende par uger. For at imødegå presset står Teknik- og Miljøforvaltningen klar med ekstra toiletter og affaldsspande. Samtidig vil en række frivillige kirsebærtræ-guider hjælpe de besøgende med at finde vej samt sørge for, at de utallige forårskåde gæster ikke forstyrrer begravelser og lignende.

M
M

2. Langelinie Park: Den ægte japaner. Kirsebærlunden over for Langelinie Pavillonen i København består af 200 ægte japanske kirsebærtræer, der er skænket byen af ejeren af den store japanske Andersen-bagerkæde, Seiichi Takaki. Ægte japanske kirsebærtræer blomstrer i en langt lysere og dermed mindre kras og pink kulør, end danskerne er vant til. Pga. beliggenheden ved havnen blomstrer træerne her typisk lidt senere end andre steder. Den store og festlige japanske Sakura Festival finder i år sted her i weekenden 29.-30. april.

Kirsebærtræ (Assistens)
Kirsebærtræ (Assistens)

3. Nørrebro: Assistens Kirkegård er et godt sted at søge hen, hvis man vil undgå horderne af lyserøds-besatte på Bispebjerg. Her er der en lille og pittoresk kirsebærtræ-allé, og samtidig kan man tage et smut sted forbi Niels Bohrs, Søren Kierkegaards, H.C. Andersens og Dan Turèlls gravsteder.

4. Vesterbro: Midt på Sønder Boulevard i København er der plantet en række smukke kirsebærtræer, der i de kommende uger bliver et trækplaster for det spadserende caféfolk i byen.

5. City:  I Kongens have i hjertet af København står enkelte kirsebærtræer, der danner den perfekte kulisse for picnickurven og six-packen.

6. Frederiksberg. I den offentligt tilgængelige minipark Hostrup Have bag Falkoner Allé kan man nyde synet af en flok smukke kirsebærtræer.

7. Aarhus: Mindeparken. Den jyske hovedstads lyserøde svar på Bispebjerg Kirkegård. Her blomstrer adskillige sorter af smukke kirsebærtræer langs stierne.

8. Tokyo. Vi må lige have den ægte vare med. Kirsebærtræerne blomstrer i Tokyo, Japan - i en væsentlig lysere kulør, end vi er vant til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.