Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu bliver straffen for grov våbenbesiddelse hårdere

Mens minimumsstraffen skærpes, bliver strafferammen vedrørende våben også udvidet.

Arkivfoto: Folketinget har tirsdag vedtaget et lovforslag, der fordobler minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.
Arkivfoto: Folketinget har tirsdag vedtaget et lovforslag, der fordobler minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Folketinget har tirsdag vedtaget et lovforslag, der fordobler minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er en særligt skærpende omstændighed, når der er tale om skydevåben og sprængstoffer. Minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fordobles fra et til to år.

Samtidig betyder den nye lov, at hvis man idømmes en fængselsstraf, der tidligere ville blive takseret til to års fængsel, vil den dømte nu blive idømt tre års fængsel.

Desuden udvides strafferammen, så den ikke længere er seks, men otte år.

Både regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet støttede lovforslaget, selv om dommerforeningen har advaret mod uforholdsmæssigt strenge straffe.

Dommerforeningen frygter ligesom Østre og Vestre Landsret, at politikerne fjerner dommernes skøn.

I 2016 blev der skudt 54 gange i det offentlige rum med tilknytning til rocker- og bandekonflikter. Det har derfor været en del af regeringens bandepakke at skærpe reglerne for våbenbesiddelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.