Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Northside-festival styrer mod rekordomsætning trods regn

Aarhus-festivalen Northside har været ramt af dårligt vejr. Det er dog ikke gået ud over publikums købelyst.

København. Northside-festivalen i Aarhus slutter søndag aften, hvor Radiohead runder weekenden af.

Det har været en weekend, der har budt på megen regn, men trods det dårlige vejr ser det ud til, at festivalen kan sætte omsætningsrekord.

- Vores omsætning fredag var ikke så katastrofal, som den burde have været.

- Og lørdag, hvor pladsen var våd og fedtet, satte vi omsætningsrekord for en enkelt dag.

- Med de foreløbige meldinger fra i dag ser det ud til, at vi kan få et rigtigt pænt overskud, når festivalen er færdig, siger festivalens talsmand, John Fogde.

Han mener, at det omstændighederne taget i betragtning har været en fantastisk festival for de omkring 40.000 gæster, selv om de store mængder mudder selvfølgelig har påvirket gæsternes oplevelse.

I løbet af de tre dage er der spredt 550 kubikmeter flis ud på pladsen, og arrangørerne mener ikke, at man kunne have gjort mere.

- Det er der nok mange ude på pladsen, som er uenige i. Vi deler også den frustration, som gæsterne har oplevet, for vi er jo også blevet ramt af det.

- Men vandet skal være væk, før man hælder flis på, for ellers bliver det trampet ned og så nytter det ikke meget, siger John Fogde.

Han afviser også kritikken af, at der blev solgt for mange billetter i år.

- Vi vidste allerede på forhånd, at vi ville få klager over deltagerantallet, for det får vi hvert år.

- Pladsen er normeret efter det antal mennesker der er, men når eksempelvis 30.000 mennesker har været til Thomas Helmig-koncert, så skal de alle sammen på toilettet eller i baren, og det vil nu engang bare give kø, siger talspersonen.

Foruden Radiohead og Thomas Helmig har festivaldeltagerne kunnet opleve navne som MØ, Frank Ocean, Sort Sol og The Prodigy.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.