Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordmænd erkender omfattende hash-smugling fra Ålbæk Havn

Tre af de tiltalte i smuglersagen fra Ålbæk, hvor en nordmand blev dræbt af politiet, indrømmer, at de har forsøgt at fragte narko fra Danmark til Norge.

Tre af de fem formodede narkosmuglere, der mandag sidder på anklagebænken i Retten i Hjørring, erkender sig delvist skyldige i smugling af hash fra Ålbæk Havn i Nordjylland.

Det kom frem mandag, da anklagemyndigheden tog fat på behandlingen af smuglersagen, der for præcis et år siden kostede en 49-årig nordmand livet under en skudveksling med PETs aktionsstyrke i en natlig aktion på havnen.

To af de tre nordmænd indrømmer at have smuglet mellem 45 og 80 kilo hash - men ikke 260 kilo, som var den mængde, der blev fundet i sportstasker på havnen i Ålbæk. Den tredje af de tiltalte siger, at han ikke var klar over, hvor stort et parti hash, der var tale om.

Det har hidtil været uklart, hvordan politiet under efterforskningen har fundet frem til de formodede medgerningsmænd, der ikke befandt sig på havnen den skæbnesvangre nat i januar 2013. Men anklager Mette Bendix fra Nordjyllands Politi brugte de første timer i retten på at forklare, hvordan politiet ud fra telefoner fundet i den bil og den båd, der blev brugt ved smuglingen, fandt frem til nogle numre, som pegede på de formodede medskyldige.

Hvis de fem nordmænd bliver fundet skyldig, kan det give op til ti års fængsel samt udvisning fra Danmark. Anklager Mette Bendix løftede mandag formiddag sløret for, at politiet betragter en 39-årig nordmand som den koordinator bag smuglingen og sagens egentlige bagmand.

Flere af de tiltalte er tidligere dømt for narkokriminalitet i Norge.

Afhøringerne af de tiltalte begynder mandag klokken 11. Der er afsat fem retsdage til sagen, og 14. februar ventes der at falde dom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.