Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyske børn venter 16 uger på psykiatribehandling

Ventetiden er eksploderet i Nordjylland. Der mangler læger, og det er katastrofalt, mener Bedre Psykiatri.

København: Børn og unge i Nordjylland skal vente tre gange længere på en psykiatersamtale end patienter i andre regioner.

Ventetiden på første undersøgelse i børne- og ungdomspsykiatrien i Nordjylland er lige nu på op til 16 uger.

Til sammenligning er den mellem tre og seks uger i resten af landet.

Forklaringen er ifølge Anette Sloth, psykiatridirektør i Region Nordjylland, mangel på læger.

- Vi har igennem godt et år mistet en hel del børne- og ungdomslæger, som har valgt at søge nye udfordringer. Det gør, at vi langt fra har de normerede stillinger besat, som vi har budget til, siger hun til DR Nordjylland.

Der var for et år siden 15 læger ansat i den nordjyske børne- og ungdomspsykiatri, men det antal er nu nede på seks fuldtidslæger og en deltidsansat.

En udvikling, som foreningen Bedre Psykiatris formand, Birgit Elgaard, betegner som katastrofal.

- Det er fuldstændig uhørt, at de her børn skal vente så længe. Det har afgjort en negativ indflydelse på hverdagen, det er bestemt ikke godt i forhold til selve forhandlingsforløbet, og det på virker jo børnene og deres familier, siger hun.

Ifølge foreningen Bedre Psykiatri lider mere end en halv million danskere af en psykisk sygdom.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.