Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyske betjente skal vogte dansk-tysk grænse

Betjente fra Nordjyllands Politi skal kontrollere grænsen mod Tyskland. Hvor mange betjente vides endnu ikke.

Der er behov for ekstra politibetjente i Syd- og Sønderjylland til at varetage opgaven med den midlertidige grænsekontrol, som Venstre-regeringen indførte mandag.

Derfor har Nordjyllands Politi fået er såkaldt forvarsel om, at politikredsen skal stille med betjente.

Det fortæller politiinspektør i Nordjyllands Politi Marianne Vestergaard-Lau til dr.dk.

- Det betyder, at der skal betjente af sted. Formentlig sidst på ugen, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau til dr.dk.

I alt skal der i løbet af et døgn bruges 200 politifolk til grænsekontrollen på grænsen mod Tyskland, som er 67 kilometer lang og består af 13 grænseovergange. Flygtninge og migranter vil blive nægtet indrejse, medmindre de søger om asyl.

Hvor mange betjente Nordjyllands Politi skal bidrage med, ved politiinspektøren endnu ikke.

Hun forsikrer dog, at det ikke i første omgang vil gå ud over det akutte beredskab, men hvis de nordjyske betjente skal bidrage med grænsekontrol ved Tyskland, kan det presse politiets arbejde.

- Man kan forestille sig, at sagsbehandlingstiden kan blive længere. Det er klart, at vi er nødt til at prioritere i forhold til de opgaver, der ligger i politikredsen, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, som primært skal stå for at foretage stikprøvekontrol ved de 13 grænseovergange. Fordi det er en omfattende opgave, får Syd- og Sønderjyllands Politi tilført kræfter fra politikredse udefra.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.