Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjysk trafikselskab vil gerne reklamere mod bosættelser

I modsætning til Movia har Nordjyllands Trafikselskab intet imod busreklamer, der opfordrer til boykot af varer fra israelske bosættelser.

Københavnerbusserne må ikke køre med reklamer for boykot af bosættervarer, men reklamerne er meget velkomne på busserne i Nordjylland.

Formanden for Nordjyllands Trafikselskab, borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) fra Aalborg, ser ikke et problem i at have den slags reklamer på busserne, skriver P4 Nordjylland.

»Vi har åbnet mulighed for politiske reklamer på busserne, og denne kampagne er endnu en politisk kampagne. Vi er et offentligt selskab, og vi skal give plads til alle,« siger borgmesteren til regionalradioen.

Dermed er han lodret uenig med bestyrelsen i det sjællandske trafikselskab Movia, der holder fast i, at det var den rigtige beslutning at pille reklamerne af busserne i København.

I en redegørelse, der tirsdag blev fremlagt, skriver Movia, at man fjernede reklamen, fordi »kampagnen virker unødigt stødende, at den er udformet uden behørig social ansvarsfølelse, og at den er diskriminerende med hensyn til nationalitet«.

Siden Movias bestyrelse fredag i sidste uge tog beslutningen om, at reklamerne ikke hører hjemme på selskabets busser, er selskabet blevet ramt af en storm af klager. Også en række politikere har kritiseret beslutningen.

Reklamerne er betalt af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.