Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyllands Politi: Anholdt sydkoreansk kvinde er eftersøgte Chung Yoo-ra

Nordjyllands Politi bekræfter, at man har anholdt Chung Yoo-ra, der eftersøgt i forbindelse med en stor politisk skandale i Sydkorea. Rigsadvokaten afventer nu en endelig udleveringsbegæring.

For få uger siden stemte et stort flertal i parlamentet i Sydkorea for at stille præsident Park Geun-hye (i hvidt) for en rigsret på baggrund af sagen.
For få uger siden stemte et stort flertal i parlamentet i Sydkorea for at stille præsident Park Geun-hye (i hvidt) for en rigsret på baggrund af sagen.

Sydkoreanske medier har dagen igennem rapporteret, at dansk politi skulle have anholdt den 20-årige Chung Yoo-ra, der er internationalt eftersøgt.

Nordjyllands Politi bekræfter i en pressemeddelse, at de har anholdt kvinden i Aalborg.

Chung Yoo-ra er efterlyst for omfattende økonomisk kriminalitet i Sydkorea i en større sag, som også berører landets præsident, Park Geun-hye. Skandalen har betydet, at Park Geun-hye står over for en rigsretssag.

Chung Yoo-ra er datter af Choi Soon-sil, som er en af præsidentens gamle veninder. Choi Soon-sil er anklaget for at have afpresset store virksomheder til at donere penge til hendes fond i ledtog med præsidenten.

1. januar klokken 15:49 modtog Nordjyllands Politi et tip fra en sydkoreansk journalist om, at den efterlyste kvinde opholdt sig på en adresse i Aalborg sydøst. Gennem Interpol fik politiet bekræftet, at Chung Yoo-ra var efterlyst af sydkoreanske myndigheder og rykkede derfor ud.

Samme dag klokken 19:54 blev Chung Yoo-ra anholdt på adressen. Hun bekræftede selv sin identitet og sagde, at hun godt vidste, at de sydkoreanske myndigheder ønskede at tale med hende. Chung Yoo-ra er eliterytter, og hun forklarede over for politiet, at hun opholdt sig i Danmark i forbindelse hestesport. 

Nordjyllands Politi skriver, at de nu er i dialog med Rigsadvokaten, som afventer en endelig udleveringsbegæring fra Sydkorea.

Chung Yoo-ra bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg kl. 14.00. Her vil politiet anmode om at frihedsberøve kvinden, indtil der er taget stilling til spørgsmålet om udlevering. Kvinden er derfor ikke sigtet af dansk politi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.