Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyderne gav mest

Der var knap 76 millioner kroner til 12 projekter i 11 afrikanske lande, da DRs Danmarks Indsamling gjorde resultatet op. Nordjylland gav mest pr. indbygger.

Mads Steffensen og Pernille Rosendahl, dækkede Nordjylland, som har været de mest gavmilde til at give til Indsamling Danmark.
Mads Steffensen og Pernille Rosendahl, dækkede Nordjylland, som har været de mest gavmilde til at give til Indsamling Danmark.

Da værterne Louise Wolff og Nikolaj Koppel ved midnatstid takkede af fra DRs Danmarks Indsamling, havde danskerne doneret knap 76 kroner til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker.

”Jeg er meget tilfreds og jeg synes vi kan være meget stolte over, at danskerne, selv i en periode hvor der ikke er så meget at rutte med, har overskud til at hjælpe andre mennesker,” siger talsmand for Danmarks Indsamling, Line Grove Hermansen, som til daglig er kommunikationschef hos SOS Børnebyerne.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og Danmarks Radio står bag Danmarks Indsamling, der i år går til 12 konkrete projekter i 11 lande. Og ifølge Line Grove Hermansen er det vigtigt at understrege den ekstraordinære indsats, indsamlingen muliggør.

”Uanset hvilket beløb, der kommer ind til Danmarks Indsamling, går pengene til projekter, som vi ellers ikke ville have mulighed for at starte. Fx kan vi nu ruste tusindvis af mennesker i Uganda mod naturkatastrofer, vi kan hjælpe nogle af de mange børn, der lever af under- eller fejlernæring i Burkina Faso, styrke demokratiske rettigheder, sikre uddannelse og adgang til lægehjælp. 12 projekter som vil betyde alverden, dér hvor behovet er størst.”

Siden nytår har Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Østdanmark kæmpet med og mod hinanden om at samle mest ind til Danmarks Indsamling. Overalt har danskerne kastet sig ud i gode gerninger, motionsløb, kagebagning, auktioner, virksomhedsindsamlinger og meget meget andet. Og i Nordjylland kan man nu med rette kalde sig danmarksmestre i gavmildhed.

Nordjyderne formåede at samle 14,48 kroner pr. indbygger, skarpt forfulgt af Syddanmark, der tegner sig for 13,63 kroner mens østdanskerne og midtjyderne har indsamlet henholdsvis 13,42 og 13,37 kroner pr. indbygger.

Sidste år samlede danskerne 87 millioner kroner ind til Afrika.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.