Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyder har svært ved at rekruttere børnepsykiatere

Nordjyske børn venter 16 uger på psykiatersamtale. Det er tre gange længere end i andre regioner.

København: Nordjylland søger i både ind- og udland efter psykiatere, der kan nedbringe ventetiden i regionen, hvor der går måneder inden børn og unge kan få en samtale.

Men det er svært at rekruttere, fortæller regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Forhåbentlig har vi fuld bemanding igen inden alt for længe. Men det er ikke noget, vi kan skaffe fra den ene dag til den anden, siger hun.

- Det er et spørgsmål om, hvorvidt vi kan rekruttere børne- og ungepsykiatere, og dem er desværre ikke så mange af i landet, siger hun.

Ventetiden på første undersøgelse i børne- og ungdomspsykiatrien i Nordjylland er lige nu på op til 16 uger.

Til sammenligning er den mellem tre og seks uger i resten af landet. Den lange ventetid skyldes, at 10 ud af 15 læger i den nordjyske børne- og ungdomspsykiatri har sagt op.

I en årrække har regionen haft svært ved at skaffe nok psykiatere, men det var faktisk lykkedes at få fuld bemanding indtil for et år siden.

Nu er der kun ansat seks fuldtidslæger og en deltidsansat.

- Det siger sig selv, at når 10 ud af 15 opsiger stillingen på en gang, så har der været problemer på afdelingen. Dem er der nu taget ledelsesmæssigt hånd om. Mere kan jeg ikke sige, siger Ulla Astman.

I øjeblikket arbejder man på at ændre arbejdsgangen, så andre personalegrupper kan overtage nogle af psykiaternes opgaver.

Regionen har desuden afsat 2,5 millioner kroner på budgettet for 2016 til at nedbringe ventetiden.

- Det bør ikke være økonomien, som gør, at vi ikke kan løse situationen, siger Ulla Astman.

- Der skal ikke være tvivl om, at det er noget, vi tager meget alvorligt, siger hun.

Landsforeningen Bedre Psykiatri kalder ventetiden "katastrofal."

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.