Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordhavns gader får havnenavne

Rotterdamgade, Dar Es Salaam Stræde og andre eksotiske gadenavne kan blive en realitet, når gader og veje i Københavns nye bydele skal navngives.

Nordhavnen set fra luften. Om ti år vil dette område være godt udbygget med flere nye kvarterer.
Nordhavnen set fra luften. Om ti år vil dette område være godt udbygget med flere nye kvarterer.

Har De nogensinde fået en kop kaffe i San Fransiscostræde i København, nydt udsigten på Rotterdam Boulevard eller taget cyklen ned ad Shanghaivej for til sidst at låse dig ind i din lejlighed på Sydneygade?

Ikke? Det er fordi vejene ikke eksisterer endnu. Men når Nordhavnens nye bydele tager fart bliver cykelturen i »havneby-kvarteret« en mulighed, for Vejnavnenævnet i Københavns Kommune har netop besluttet, at vejene på Nordhavnen skal opkaldes efter store havnebyer rundt om i verden.

- Det er jo et havnemiljø derude, så vi synes, det passede godt til området, siger medlem af Vejnavnenævnet, Lars Berg Dueholm (LA).

De gader, der ligger tættest inde mod det gamle København, får deres navn fra de havnebyer, der ligger tættest på Danmark. Således kommer Hamborgvej til at ligge tættere på Østerbro end Mombasagade.

- Jeg tror, det var Lars Berg Dueholm og jeg, der foreslog, om ikke vi skulle arbejde ud fra den idé, og det var resten af udvalget med på, siger Morten Kabell (EL), der regner med at de konkrete vejnavne skal findes inden for to til tre år, alt efter hvor hurtigt byggeriet skrider frem.

- Det er kæmpe område derude, så der bliver brug for rigtig, rigtig mange havnebyer, siger han.

Se billederne: Københavns vokseværk set fra luften

Gammel tradition holdes ved lige

Statsministre, træer, danske provinsbyer og europæiske lande har allerede dannet ramme om hvert sit københavnske kvarter. Således kan man på Amager for eksempel kan finde Ungarnsgade, Serbiensgade og Bulgariensgade i det samme område, så det er en gammel tradition, som Vejnavnenævnet holder fast i.

Faktisk har Københavns Kommune tyvstartet en smule med navnene ude på Nordhavnen. Stedet, hvor krydstogtskibene lægger til, har allerede fået navnet Ocean Kaj - og den ligger meget belejligt på Ocean Vej.

- Det er lidt ud fra den tanke, at krydstogpassagererne skal kunne udtale vejnavnet, siger Morten Kabell. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.