Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nørreport får ny trappe til Indre By

Byens mest trafikerede knudepunkt får en tiltrængt ny metrotrappe som led i renoveringen af Nørreport og området ved stationen.

Her ses en af de nuværende trapper ved Nørreport Station.
Her ses en af de nuværende trapper ved Nørreport Station.

Nørreport, Danmarks mest benyttede trafikknudepunkt, skal have en metrotrappe på det trafikerede hjørne af Nørre Voldgade og Frederiksborggade til gavn for stationens daglige 250.000 brugere. Trappen skal binde Metroens eksisterende passagertunnel sammen med Indre By.

»Det bliver fremover hurtigere og nemmere at bruge den kollektive transport på Danmarks travleste station,« siger Jesper Christensen, næstformand i Metroselskabets bestyrelse.

Trappen bygges sideløbende med ombygningen af Nørreport af Metroselskabet med Banedanmark som bygherre.

»Den nye trappe giver i samspil med Ny Nørreport-projektet et vigtigt løft og bedre fremkommelighed på vores mest benyttede station. Vi opfører trappen samtidig med Ny Nørreport, så københavnerne står med en helt ny færdig plads og en renoveret station i 2015,« siger projektchef Niels Henrik Andersen fra Banedanmark.

Mere byggerod

Den øverste del af trappeløbet får almindelige trapper, og den nederste udstyres med rulletrapper, som man kender det fra de øvrige metrostationer. Der er i dag ikke direkte adgang til den såkaldte transfertunnel fra gadeplan, men kun via metrostationen eller via nedgangen fra S-tog og regionaltog.

Trappen vil blive opført fra begyndelsen af marts i år og frem til årsskiftet 2014/15. Byggeriet af trappen betyder også, at naboer og erhvervsdrivende mellem Kultorvet og Nørreport igen skal døje med generne fra en byggeplads.

»Vi ved godt, at der har været byggeri i området i en længere periode, og at vi nu trækker ekstra på naboer og erhvervsdrivendes tålmodighed,« siger Niels Henrik Andersen. »Vi tager derfor også straks fat på dialogen med projektets naboer og vil holde dem godt informeret om, hvad der sker under byggeriet. Og så vil der løbende blive arbejdet med at sikre fodgængerne i Frederiksborggade bedst mulig plads, mens vi bygger.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.