Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nødhjælpsarbejder undersøges for ebola på Hvidovre Hospital

En medarbejder fra Læger uden Grænser er vendt tilbage fra Vestafrika. Og nu har vedkommende feber.

Arkivfoto: Ebola-beredskab på Hvidovre Hospital. Professor, Overlæge, dr.med. Thomas Benfield. Lagerrum med beskyttelsesdragter.
Arkivfoto: Ebola-beredskab på Hvidovre Hospital. Professor, Overlæge, dr.med. Thomas Benfield. Lagerrum med beskyttelsesdragter.

En medarbejder fra Læger uden Grænser, der mistænkes for at være blevet smittet med ebola, er torsdag blevet indlagt på Hvidovre Hospital.

Det bekræfter hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen, over for Berlingske Nyhedsbureau.

Patienten er netop vendt hjem fra Vestafrika med feber, og det er som bekendt i Vestafrika, den frygtede virussygdom hærger.

»Da det er en patient, der har været det rigtige sted og har de rigtige symptomer inden for det rigtige tidspunkt, så mistænker vi altid, at det kan være ebola. Vi har taget forholdsregler, som hvis det er ebola,« siger han.

ifølge Læger uden Grænser har deres medarbejder været udsendt til Vestafrika i forbindelse med ebola-udbruddet, og efter hjemkomsten har vedkommende holdt nøje øje med sit helbred og temperatur.

»Efter at have konstateret en svag temperaturstigning, er Sundhedsstyrelsen og Hvidovre Hospital blevet underrettet og beredskabsplanerne er efterfølgende blevet iværksat. Hvidovre Hospital er nu ansvarlig for undersøgelsen og den videre procedure,« skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

På hospitalet oplyser vicedirektør Torben Mogensen, at man får svar på blodprøverne fra Statens Serum Institut i løbet af torsdagen.

»Der går et sted mellem fire og seks timer fra nu,« siger han ved 12.30-tiden.

Patienten håndteres nu efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af ebolavirus sygdom, indtil en diagnose for ebola kan be- eller afkræftes.

Det er anden gang på to uger, at Hvidovre Hospital har haft en person indlagt med mistanke om ebola.

For to uger siden blev ebola-alarmen afblæst, efter at en DR-medarbejders prøver blev erklæret negative.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.