Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Noa Redington kan fælde Arnfeldt

Politiets afhøringer afslører hemmelig viden. Thornings rådgiver kan afsløre Troels Lund Poulsens spindoktor, skriver BT.

ARKIVFOTO. Særlig rådgiver Noa Redington og statsminister Helle Thorning-Schmidt.
ARKIVFOTO. Særlig rådgiver Noa Redington og statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Forud for valget i september 2011 blev Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, advaret om, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor, Peter Arnfeldt, forsøgte at plante den fortrolige afgørelse i hendes mands skattesag i et eller flere medier, skriver BT mandag.

Flere journalister henvendte sig til hendes særlige rådgiver, Noa Redington, og fortalte, at Peter Arnfeldt havde tilbudt dem at se den fortrolige afgørelse, hvor Thornings mand, Stephen Kinnock, slap for at betale skat i Danmark. Det har Noa Redington forklaret til Københavns Politi.

Bombe i sagen

Hans oplysninger er en bombe i sagen og kan belaste Peter Arnfeldt, fordi de svækker rådgiverens egne forsikringer om, at han straks makulerede sin kopi af skatteafgørelsen og ikke udleverede den til nogen.

Peter Arnfeldt er i øjeblikket på rejse i Afrika og oplyser over en dårlig telefonforbindelse, at han ser frem til at Noa Redington fortæller, hvilke journalister han henviser til.

- Jeg er træt af beskyldninger fremsat uden hold i virkeligheden, og som ikke er konkretiserede. Jeg ser frem til, at Noa Redington fortæller, hvilke journalister han henviser til, så kommissionen kan afhøre dem. Hvis ikke han vil give navne, så skidtsnakker han bare.

Politiets afhøring foregik på den måde, at Noa Redington i fjor midt under regeringsforhandlingerne på Hotel Crowne Plaza, hvor han befandt sig sammen med ledende politikere fra S, R og SF, blev ringet op af politiet og herefter afgav sin forklaring i telefonen.

I et uddrag af rapporten, som BT har set, bemærkes det ordret, at Noa Redington fremkom ’med oplysninger om, at han gennem andre journalister var bekendt med, at en særlig rådgiver i Skatteministeriet havde tilbudt afgørelsen til journalister, uden at han ønskede at redegøre nærmere for det’.

BT har foreholdt Noa Redington det konkrete afsnit i rapporten. Han bestrider ikke ordlyden og vil heller ikke gøre det, når han på et tidspunkt selv skal afgive forklaring til Skattesagskommissionen. Bortset fra det, har Noa Redington ingen kommentarer, understreger han over for BT.

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole har fulgt skattesagen tæt. Han vurderer ifølge BT, at det er af afgørende betydning for sagen, at Noa Redington siger, at han er blevet kontaktet af flere medier end Ekstra Bladet efter, at de er blevet tilbudt afgørelsen af Thornings skattesag.

Noa Redington skal vidne i skattesagskommissionen som den anden sidste af 43 vidner. Han har efter de almindelige regler pligt til at tale sandt. Men lige her og nu ønsker han ifølge BT ikke at navngive den eller de journalister, der sladrede om Arnfeldt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.