Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nielsen er stadig det mest populære danske efternavn

Selv om andelen af efternavne, der ender på -sen, er dalende, er det fortsat de mest udbredte.

Ved årskiftet var der 249.088 danskere, der hed Nielsen. Her Connie Nielsen, Johanne Schmidt-Nielsen og Allan Nielsen. Foto: NINA PROMMER/Peter Clausen/Mads Claus Rasmussen
Ved årskiftet var der 249.088 danskere, der hed Nielsen. Her Connie Nielsen, Johanne Schmidt-Nielsen og Allan Nielsen. Foto: NINA PROMMER/Peter Clausen/Mads Claus Rasmussen

København. Der bliver færre og færre danskere med et efternavn, der ender på -sen.

Gennem de seneste 25 år er andelen af personer med et sen-efternavn faldet fra 62 til 47 procent.

Ikke desto mindre sidder de traditionelle efternavne tungt på top-10 listen over de mest udbredte i Danmark.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Den siger, at der fortsat er flest danskere, der hedder Nielsen til efternavn.

Helt præcist var der 249.088 ved årsskiftet, og det er godt 1300 flere end dem, der hedder Jensen.

Rækkefølgen er i øvrigt den samme som sidste år, og derfor følger Hansen, Pedersen og Andersen igen i år på de næste pladser.

Danmarks Statistik har også gennemgået tallene kommunevis, og det viser sig, at Læsø med 65 procent er den kommune, der har flest indbyggere, hvis efternavn ender på -sen.

I den anden ende finder man Ishøj, hvor kun 30 procent har et af de klassiske efternavne.

I det hele taget skiller hovedstadskommunerne København og Frederiksberg samt de københavnske vestegnskommuner sig ud i statistikken.

- At vestegnskommunerne har en lav andel skal ses i sammenhæng med, at de har en stor andel indvandrere og efterkommere, der for en stor dels vedkommende ikke har et efternavn, der ender på -sen, skriver Danmarks Statistik.

Ser man på de navne, som ikke ender på -sen, er Møller fortsat det mest udbredte. Herefter følger Lund, Holm, Schmidt og Østergaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.