Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ni bandefolk fængslet i 18 dage efter fund af våben

Efter et grundlovsforhør er ni banderelaterede personer blevet fængslet for besiddelse af skydevåben.

De ni bandefolk, som blev anholdt torsdag aften, er ved et grundlovsforhør fredag aften i dommervagten blevet varetægtsfængslet i 18 dage.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Brian Belling.

»Vi har lige fået melding om, at alle ni, som blev fremstillet, er blevet fængslet i 18 dage,« siger han.

De er alle ni sigtet for besiddelse af skydevåben og anden ammunition. Ifølge TV2 nægter de sig skyldige.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om ni personer med tilknytning til banden Loyal To Familia (LTF). Det vil politiet ikke bekræfte.

BT skriver, at mændene er i alderen 20 til 29 år. Seks af dem har dansk statsborgerskab, mens de tre øvrige stammer fra Somalia og Irak. Heller ikke det vil politiet bekræfte.

De ni blev anholdt i et område på Nørrebro i København, hvor politiet torsdag aften fandt to skydevåben.

Anholdelserne fandt sted inden for visitationsområdet på Nørrebro.

»De bliver visiteret. Umiddelbart finder vi ikke noget på dem. Men lige i nærheden finder vi en pose i et buskads med en maskinpistol og tre magasiner med skarpe skud, og vi finder en pistol, radiokommunikation og skudsikre veste,« siger Brian Belling.

Politiet har oprettet en såkaldt visitationszone, som omfatter Nørrebro, Nordvestkvarteret, Brønshøj og flere andre bydele.

Her henviser man netop til en konflikt mellem LTF og andre grupper som begrundelse for visitationszonen.

Zonen giver politiet ret til uden nogen konkret mistanke om noget ulovligt at kropsvisitere folk, der opholder sig i det offentlige rum. Også biler må politiet uden videre ransage.

Banden Loyal To Familia spiller ifølge politiet en central rolle i forbindelse med flere af den seneste tids skudepisoder i hovedstaden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.