Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nets advarer mod mystisk fup-sms

Har du fået denne falske sms, skal du ikke reagere på den. Sådan lyder opfordringen fra Nets, efter at en lang række danskere mandag er blevet forsøgt franarret deres nøglekort til NemID.

Har du modtaget denne falske sms, skal du IKKE klikke på linket.
Har du modtaget denne falske sms, skal du IKKE klikke på linket.

Det seneste års tid er danskere flere gange blevet ramt af såkaldte ’smishing’-forsøg, hvor IT-kriminelle forsøger at snyde kortholdere og netbank-brugere til at udlevere oplysninger om loginoplysninger, adgangskoder og nøglekort til NemID. Og nu er der altså endnu en fup-sms i omløb.

»Din konto blev blokeret. Bekræft dine detaljer til at fjerne blokeringen, hvis ikke du vil få et nyt nøglekort i 3 uger,« står der i den falske sms efterfulgt af et link, som flere har modtaget mandag.

Har du modtaget sms’en, bør du undlade at klikke på linket og slette den øjeblikkeligt. Sådan lyder opfordringen fra Nets’ pressechef Søren Winge, der kan bekræfte, at Nets ikke har udsendt beskeden.

»Den er ikke fra os, og det er selvfølgelig noget, vi advarer imod, at man reagerer på,« siger han til BT.

Er man dog allerede kommet til at svare på beskeden, skal man skynde sig at få sit nøglekort spærret, så andre ikke kan misbruge oplysningerne, forklarer han.

Det kan man både gøre manuelt på Nets portal eller ved at kontakte Nets’ kundeservice.

Til BT fortæller Søren Winge, at Nets’ kundeservice mandag har ligget på den anden ende, fordi bekymrede borgere har villet sikre sig, at sms’en ikke var udsendt af Nets. Søren Winge kan dog ikke estimere et præcist antal:

»Det er meget svært at sige, hvor mange der har henvendt sig, men jeg ved, at vores kundeservice har haft utrolig travlt i dag, fordi der har været en bølge af de her sms’er, der er gået ud i dag,« siger han til BT.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget.

Snyde-sms’erne kan nemlig let forvirre, fordi de ligner rigtige beskeder, fortæller Søren Winge.

»De er jo tit skrevet i en form, som kan gøre en nervøs for at lade være. Men folk er heldigvis tilbageholdende med at udlevere deres nøglekort, hvilket man også skal være i det hele taget,« siger Søren Winge og understreger, at Nets aldrig nogensinde anbefaler, at man kopierer sit nøglekort:

»Pointen er selvfølgelig at man skal have det adskilt fra sin telefon. Det er jo en del af sikkerheden,« fastslår han.

Det er langt fra første gang, at IT-kriminelle forsøger at fravriste danskere deres oplysninger til NemID via falske sms’er. Senest var i juni, hvor en lignende snyde-sms var i omløb.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.