Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nej til ekstra politistation i uroplaget bazar

Østjyllands Politi vurderer, at man kan imødekomme behovet med den nuværende bemanding i Aarhus Vest.

Østjyllands Politi vil ikke oprette en filial af nærpolitiet i butikscentret Bazar Vest i det vestlige Aarhus, sådan som Aarhus-rådmand Thomas Medom (SF) foreslår.

- Vi har allerede daglig patruljering i Bazar Vest, og fra 1. april har vi en bemanding på 25 mand hos lokalpolitiet Aarhus Vest (der har til huse i City Vest, red.). Vi vurderer, at vi kan imødekomme behovet med den bemanding og har ingen aktuelle planer om yderligere tilstedeværelse, siger leder af lokalpolitiet, Jan Andersen, Østjyllands Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Dermed afviser han forslaget fra Thomas Medom, der kommer i kølvandet på en skudepisode ved bazaren tirsdag.

- Aarhus skal ikke være hjemsted for skyderier og åbenlys narkohandel, og derfor skal der handles nu, så Gellerup kan komme tilbage på det gode spor der har været i en årrække. Vi skal have genskabt trygheden i området, siger Thomas Medom.

19-årig ramt af skud

Flere af de butiksdrivende i centret fortalte til Århus Stiftstidende torsdag, at kunderne flygter væk, når der meldes om uro ved bazaren, sådan som det skete tirsdag.

Her blev en 19-årig mand ramt af skud og efterfølgende bragt på skadestuen, hvor han meldes uden for livsfare. En gruppe på ti personer blev efterfølgende anholdt, og politiet sigter tre mænd på 18, 23 og 26 år for drabsforsøg.

- Det er første gang i mere end seks år, at vi oplever en skudepisode i Gellerup. Det skal tages dybt alvorligt, så vi fortsat kan holde Aarhus uden for bandekonflikter, rockeropgør og kamp om narkomarkedet. En nærpolitistation i Bazar Vest vil være løsningen på de problemer, der er med narko og våben, mener Thomas Medom.

Men politiet er allerede til stede i det nærliggende City Vest?

- Det er jo ikke uanede ressourcer, vi beder om. Vi taler måske om en håndfuld betjente, der kan have til huse i en af stadepladserne i bazaren som supplement til stationen i City Vest, siger Thomas Medom.

- Den skal bemandes af betjente, der både kan lave egentligt politiarbejde og socialt arbejde - og derved tage mange af problemerne hos de unge i opløbet. Det er netop det, der kendetegner nærpolitiet i City Vest, og som efter min mening bør styrkes, siger Thomas Medom, der nu vil tage en snak med Østjyllands Politi.

- Politiet sorterer ikke under kommunerne, så midlerne skal komme fra en omprioritering i Østjyllands Politi eller i form af ekstra penge fra staten, siger Thomas Medom, der også har tænkt sig at gå videre med forslaget til retsordførere i Folketinget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.