Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Navn på sigtet i Hedegaard-sag er fortsat hemmeligt

Østre Landsret har besluttet, at eftersøgt for drabsforsøg på Lars Hedegaard skal beskyttes af navneforbud.

Den mand, der er sigtet for at ville dræbe debattøren Lars Hedegaard, skal fortsat være beskyttet af et navneforbud.

Det har Østre Landsret fastslået tirsdag, oplyser den sigtedes forsvarer, advokat Thorkild Høyer, til Ritzau.

- Det er vigtigt, at navneforbuddet opretholdes af hensyn til den sigtede og hans familie. Hvis hans navn blev kendt i offentligheden, kunne der ske det, at hans familie ville blive lagt for had, og at der fremkom forkerte oplysninger, siger Thorkild Høyer.

- Udgangspunktet er jo, at manden er uskyldig.

I januar kom Retten på Frederiksberg frem til samme afgørelse som Østre Landsret, hvorefter Radio24syv kærede kendelsen.

Det er Radio24syv, der ønsker navnet offentliggjort.

Rettens begrundelse for, at mandens navn skal holdes hemmeligt, er, at han kan blive udsat for en krænkelse, hvis hans identitet bliver kendt af offentligheden.

Sagens hovedperson er den 28-årige BH. Han sad i en periode fængslet i Tyrkiet, men her slap myndighederne ham fri. Det betød, at Danmarks anmodning om udlevering ikke blev efterkommet. Manden er derfor efterlyst internationalt.

Der har tidligere været oplysninger fremme om, at den formodede attentatmand muligvis opholder sig i Syrien. Det kan hans forsvarer dog ikke bekræfte.

- Jeg ved ikke, hvor han er, siger Thorkild Høyer.

Ved drabsforsøget i februar 2013 mod Lars Hedegaard affyrede en mand forklædt som postbud en pistol mod debattøren. Siden drabsforsøget i februar 2013 har Lars Hedegaard måttet se sig over skulderen. Han er under PET's beskyttelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.