Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naturstyrelsen fraråder skovture

Selvom stormen Dagmag fredag kun medførte begrænsede skader på skovene langs den jyske vestkyst, skal man stadig holde sig fra skovene lørdag, når stormen Egon forventes at nå kysten, lyder det fra Naturstyrelsen.

Det er en ekstrem våd skovbund, som gør træerne i skovene langs den jyske vestkyst farlige.

Det oplyser Naturstyrelsen, som derfor fraråder færdsel i skovene.

»Problemet er, at der er rigtig vådt derude, og derfor er der mange træer, der ikke står så godt fast. Og de kan risikere at vælte i blæsevejret. Så det er bestemt ikke i disse dage, man skal tage på skovtur,« siger Naturstyrelsens skovrider ved Vadehavet Bent Rasmussen i en pressemeddelelse.

Selvom styrelsens jyske skovridere fredag aften primært rapporterede om enkelte væltede træer og nedblæste grene, forventes der stadigt en øget risiko for væltede træer under stormen Egons ruskvejr lørdag.

»Der bliver ikke de store træmængder at rydde op efter Dagmar, men der kommer desværre en væsentlig kraftigere storm i morgen (lørdag red.),« lød det fredag fra skovrider fra Naturstyrelsens Driftscenter Ole Livbjerg Klitgaard.

Allerede fredag trak Naturstyrelsen sine medarbejdere ud af skovene langs kysten, og i de øvrige dele af landet opfordrer styrelsen til, at man tjekker vejrudsigten, inden man går i skoven.

»Man skal holde sig til åbne områder i sikker afstand fra træer, der kan vælte og desuden være opmærksom på, at store, døde grene kan falde ned fra ellers raske træer,« råder Naturstyrelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.