Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naturstyrelsen bruger snedigt trick for at hjælpe truet firben

Naturstyrelsen er begyndt at fjerne vegetation og skabe såkaldte øglepletter for at hjælpe truede markfirben.

Naturstyrelsen bruger øglepletter for at hjælpe truet firben.
Naturstyrelsen bruger øglepletter for at hjælpe truet firben.

Naturstyrelsen hjælper nu de danske øgler med at yngle. Det skriver DR Midt & Vest.

Folk fra Naturstyrelsen Midtjylland har hakket bare pletter i jorden på lyngbakkerne ved Bølling sø. Og dermed opfundet begrebet "øglepletter".

- Øglepletter er små pletter på to til fire kvadratmeter, hvor vi fjerner vegetationen, forklarer naturcenterleder Torben Bøgeskov.

Den bare sandjord varmes hurtigt op af solen. og det er vigtigt for den lille øgle, som Naturstyrelsen gerne vil hjælpe i yngletiden, nemlig det sjældne og truede markfirben.

- Den har brug for varme pletter på jorden, hvor solens stråler bedre kan udruge dens æg, siger Torben Bøgeskov til DR Midt & Vest.

Markfirbenet er i tilbagegang, især fordi der i dag mangler græssende dyr i landskabet.

- Vi må erkende, at vi mange steder har problemer med arealer, der gror til i høj vegetation.

Vi mangler de kreaturer og får, der holder græsset nede og skraber de åbne pletter i jorden, som markfirbenet har brug for, siger naturcenterlederen.

Så derfor må Naturstyrelsens folk altså selv ud med hakken og lave øglepletter:

- Jeg ser det som et godt eksempel på, at vi fra Naturstyrelsens side fremmer biodiversiteten i Danmark og her endda med simple og billige midler, siger Torben Bøgeskov til DR Midt & Vest.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.