Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naturfredede slår ring om danske kyster

Danmarks Naturfredningsforening kalder søndag til folkelig protest mod regeringens 'udsalg' langs kysterne.

ARKIVFOTO. De danske kyster kommer søndag aften til at gløde, når Danmarks Naturfredningsforening (DN) tænder fakler og taler dunder mod bebyggelse i kystområderne.
ARKIVFOTO. De danske kyster kommer søndag aften til at gløde, når Danmarks Naturfredningsforening (DN) tænder fakler og taler dunder mod bebyggelse i kystområderne.

De danske kyster kommer søndag aften til at gløde, når Danmarks Naturfredningsforening (DN) tænder fakler og taler dunder mod bebyggelse i kystområderne.

Foreningen gennemfører omkring 200 arrangementer ved kyster landet over under overskriften "Vi slår ring om kysterne".

Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i DN, venter, at tusindvis af danskere vil trodse kulde og blæst og møde op.

- Det er en folkelig markering af, at vi er imod det udsalg langs kysterne, som regeringen lægger op til, siger DN-præsidenten, som selv deltager i et arrangement ved Svendborg.

Det er regeringens planer om at dispensere fra strandbeskyttelsesreglerne, som har fået naturfrederne op i det røde felt.

Regeringen har givet grønt lys for ti forsøgsprojekter, blandt andet et feriecenter på Nordals, en aquapark på Møn og et klithotel ved Løkken.

Men DN frygter, at det kun er begyndelsen.

- Hvis man læser, hvad regeringen skriver i dens udviklings- og vækstplan og ser forhandlingsoplægget på Christiansborg, så er det absolut en relevant bekymring, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Man ønsker permanent at gøre op med strandbeskyttelsen langs kysterne, så det i stedet for en demokratisk planlægning om, hvad man må, afløses af markedets frie kræfter og den, der har den største pose penge, lyder det fra DN-præsidenten.

Hun mener, at regeringen er ude at trit med befolkningens ønske og henviser til, at 135.000 personer har sat deres navne på en underskriftsindsamling for at bevare de urørte kyster.

- Hvis regeringen holder fast i det her, så håber vi på, at vi kan få overbevist 60 medlemmer i Folketinget om, at det skal sættes til folkeafstemning, siger Ella Maria Bisschop-Larsen med henvisning til, at en tredjedel af tingets medlemmer kan forlange et lovforslag sendt til folkeafstemning.

Kystarrangementerne begynder søndag klokken 17.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.