Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nattefrost truer weekendens sommervejr

Natten til fredag og lørdag vil der være risiko for nattefrost, som sender det danske sommervejr kortvarigt på retur, oplyser DMI.

Sådan så det ud i Kongens Have mandag 28. april 2014. I kommende weekend må vi nøjes med lidt lavere temperaturer.
Sådan så det ud i Kongens Have mandag 28. april 2014. I kommende weekend må vi nøjes med lidt lavere temperaturer.

Hvis man har let til kolde tæer om natten, kan det være en idé kortvarigt at skifte sommerdynen ud med en lidt tykkere en af slagsen. Nætterne til fredag og lørdag kan nemlig være præget af nattefrost, siger Klaus Larsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Vi bliver passeret af en svag koldfront, når vi kommer hen midt på ugen, og det højtryk, der har ligget ret tæt på Danmark, bliver lige skubbet lidt væk af den kolde luft. Især sidst på ugen er der risiko for, at der kan komme noget nattefrost nogle steder i landet,« siger han.

Blandt andet Nordjylland er et af de steder, der kan se sig ramt af de lave temperaturer. Og også i dagtimerne kommer solens stråler til at varme noget mindre, end de har gjort de sidste par dage, fortæller Klaus Larsen.

»Temperaturen bliver lige sænket nogle grader. Det laveste, vi kommer til at opleve, bliver nok på fredag, hvor vi kommer til at ligge på mellem 10 og 13 grader,« siger han.

Man skal dog ikke pakke hverken sommerdyne, solbriller eller shorts helt væk endnu. Ifølge meteorologen passerer koldfronten hurtigt, og allerede i næste uge vil temperaturerne begynde at stige, og solen vil sprede varme igen.

»Det er bare sådan et kortvarigt dyk i temperaturen. Det kan godt være, at vi ikke kommer helt op på de 20 grader igen, men så bliver det en 18 grader, og det er jo også ganske udmærket for perioden,« siger Klaus Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.