Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Natklub dømt for rabat til stilethæle

Det var kønsdiskriminering af mænd, da en københavnsk natklub lokkede med gratis drikkevarer og billig entre til gæster iført stiletter, fastslår Københavns Byret.

ARKIVFOTO. Det var kønsdiskriminering af mænd, da en københavnsk natklub lokkede med gratis drikkevarer og billig entre til gæster iført stiletter, fastslår Københavns Byret.
ARKIVFOTO. Det var kønsdiskriminering af mænd, da en københavnsk natklub lokkede med gratis drikkevarer og billig entre til gæster iført stiletter, fastslår Københavns Byret.

Du kan få fri cava og billig entre, hvis du har stilethæle på.

Det var metoden, som den københavnske natklub Penthouse i 2012 brugte for at lokke kvindelige gæster til. Men det er et brud på ligestillingsloven, fastslår Københavns Byret ifølge avisen.dk i en ny dom.

For selv om mænd i teorien kan gå med stiletter, så er de mest udbredt blandt kvinder, og derfor tolker byretten natklubbens tilbud som kønsdiskriminering af mænd.

Det er ifølge avisen.dk første gang, at en domstol har fældet dom i en sådan sag, men sagen er langt fra enestående. Ligebehandlingsnævnet behandler mellem ti og 15 lignende sager hvert år.

»Den med stiletterne er den mest almindelige. Vi har også set et tilfælde omkring kvindetøj, men det er stort set stiletterne, de bruger hver gang. Det er en måde at forsøge at omgå loven på,« siger Susanne Fischer, der er chefkonsulent i Ligebehandlingsnævnet, til avisen.dk.

Ejeren af natklubben, Dennis Friis Skaarup, er uforstående over for dommen og mener ikke, at det er diskriminering af det mandlige køn at tilbyde særlige rabatter til gæster iført stiletter. Han mener derimod, at det er i natklubbens ånd at provokere og bryde normerne.

»Hvis stiletter kun blev produceret til kvinder, så havde det været et tilbud kun for kvinder. Så længe, at fabrikanterne producerer stiletter til mænd, så er det her ikke et tilbud kun til kvinder,« siger han til avisen.dk og tilføjer:

»Mænd i stiletter og jakkesæt er bare pisse stilet. Vi vil overhovedet ikke stoppe med at lave noget som helst i den her stil.«

Natklubejeren skal nu betale 2.500 kroner til hver af de fire forurettede mænd, der sagsøgte ham.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.