Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naser Khader vinder sag mod Se og Hør

Den tidligere folketingspolitiker vinder retssag mod ugebladet, der skrev, at han havde fået foretaget sort arbejde.

Naser Khader jubler over dommen i Københavns Byret.
Naser Khader jubler over dommen i Københavns Byret.

Ugebladet Se og Hør havde ikke ret til at skrive under valgkampen i 2007, at daværende folketingspolitiker og partiformand Naser Khader havde fået foretaget sort håndværksarbejde, hvilket han har afvist. Det har Københavns Byret netop afgjort, oplyser Khader til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagen begyndte tilbage i 2007, da Se og Hør under folketingsvalget skrev, at Khader, der på daværende tidspunkt var formand for det nystiftede Ny Alliance, havde fået udført sort arbejde af nogle håndværkere. Ugebladet bragte historien på baggrund af udtalelser fra en anonym håndværker.

Naser Khader havde stævnet ugebladet, da han mener, at artiklerne påvirkede både hans eget og partiets valgresultat, da Ny Alliance endte på fem mandater efter at have ligget noget højere i meningsmålingerne under valgkampen.

- Det er sådan med medierne nu, at man bliver præsenteret for en løgn, og så har man bevisbyrden, så jeg havde mange sager i den tid. Men den her sag tog mit fokus, og den gjorde, at jeg begyndte at lave fejl. Vi stod til at få ti mandater, men endte med kun fem, fortalte Khader ifølge bt.dk, da sagen var for retten i november.

Bragte dementi

I 2010 bragte Se og Hør et dementi, efter de i en artikel skrev, at Khader havde betalt med sorte penge.

I retten forklarede chefredaktør Kim Henningsen ifølge bt.dk, hvorfor de dengang valgte at bringe et dementi.

- Vi bragte dementiet, da det aldrig har handlet om, at han har betalt med sorte penge. Kun at der var udført sort arbejde hos ham, forklarede Kim Henningsen med henvisning til, at håndværkerne ifølge den anonyme kilde blev betalt med sorte penge af firmaet.

Ugebladet omtalte så sagen igen i 2011, da man i en note skrev, at Naser Khader havde betalt for sort arbejde. Og dette har bladet altså ikke villet dementere, hvilket retten nu har pålagt det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.