Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naser Khader trækker ugeblad i retten

Tidligere folketingsmedlem Naser Khader vil have erstatning fra Se og Hør, som tilbage i 2007 skrev, at han havde fået lavet sort arbejde.

Naser Khader.
Naser Khader.

I oktober 2007, få uger før folketingsvalget, kastede Se og Hør en politisk bombe. På sin forside skrev ugebladet, at lederen af det nye parti Ny Alliance, Naser Khader, havde betalt med sorte penge for at få bygget en port og et plankeværk.

Khader afviste beskyldningen og klagede til Pressenævnet over ugebladet. Her fik han imidlertid ikke medhold, så nu - fem år senere - hiver han Se og Hør i retten. Til DR fortæller Naser Khader, at han har anlagt en injuriesag, som skal for retten i november.

- Jeg vil renses for den historie, som er den historie, der har gjort mest ondt på mig i mit liv som offentlig person. Folk bliver ved med at tro, at der er noget om den sag den dag i dag, siger han til DR.

DR 1 ser nærmere på sagen og den manglende dokumentation for beskyldningen om sort arbejde mandag aften i programmet »Hængt ud på forsiden«. Her har man bedt Mark Ørsten, lektor i journalistik på RUC, om at se nærmere på forløbet.

- Når man ser den overskrift i Se & Hør, »Sort arbejde hos Khader«, så får man en fornemmelse af, at det er noget arbejde, som Naser Khader selv har bestilt, og han dermed, skal vi sige, er en aktiv del af det sorte arbejde. Og den del er ikke dokumenteret i artiklen, siger Mark Ørsten til DR.

Han mener, at Pressenævnet skal blive mere effektivt, hvis man skal undgå, at personer, som hænges ud i medierne, bliver nødt til at gå til domstolene for at få deres navn renset.

»Hængt ud på forsiden« bliver sendt klokken 20 på DR 1.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.