Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Narkoring optrevlet efter gigantfund af kokain i Esbjerg

310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks fængslet.

Arkivfoto: Anholdelser efter fund af kokain i Esbjerg. 310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks er anholdt.
Arkivfoto: Anholdelser efter fund af kokain i Esbjerg. 310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks er anholdt.

Et fund af 310 kilo kokain hos en virksomhed i Esbjerg i juli sidste år har ført til optrevling af en international narkoring.

Kokainen er usædvanligt ren og vurderes at kunne blandes op til 1200 kilo med en salgsværdi på gaden til 800-900 millioner kroner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets Task Force Vest.

Den usædvanlige renhed gør fundet til danmarkshistoriens største kokainfund, mener han.

Seks personer er anholdt og fængslet i sagen, hvor efterforskningen er foregået for nedrullede gardiner.

Anholdelserne er sket i Holland og Belgien. Foreløbig er en person blevet udleveret til Danmark med henblik på at blive tiltalt og komme for retten. Også resten kræves udleveret.

- Det er en sag af usædvanlige dimensioner. Det er en af danmarkshistoriens største beslaglæggelser. Vi har haft en stor international efterforskning, hvor vi har haft brug for alle vores kompetencer, siger Brian Voss Olsen.

Han udelukker ikke flere anholdelser i den store sag.

Brian Voss Olsen er leder af Task Force Vest, der er en særlig enhed inden for politiet, som beskæftiger sig med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene og her altså også på tværs af landegrænserne.

Den person, der nu sidder varetægtsfængslet i sagen, er en 28-årig mand, der i november blev udleveret fra Belgien, oplyser hans forsvarer, advokat Erbil Kaya, til Ritzau.

- Han nægter sig skyldig. Han kender ikke noget til kokain, siger Erbil Kaya.

Den hemmeligholdte efterforskning begyndte efter beslaglæggelsen af de 310 kilo kokain i en container hos en virksomhed i Esbjerg 14. juli sidste år. Virksomheden er dog på ingen måde involveret i sagen, oplyser politiet.

Efterforskningen er sket i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og politiet i Holland og Belgien, der har stået for anholdelserne af de foreløbig seks mistænkte og et stort antal ransagninger. Der er også foregået efterforskning i lande uden for Europa.

Ifølge Brian Voss Olsen er der foreløbig ingen danskere blandt de anholdte.

På grund af de lukkede døre i sagen er der ikke detaljer om kokainfundet i Esbjerg, men Brian Voss Olsen oplyser, at meget tyder på, at kokainen ikke kun var tiltænkt det danske narkomarked, men skulle distribueres i hele Europa.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.