Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nævn annullerer statslige vandplaner

En høringsfrist på otte dage er for lidt. Derfor erklærer Natur- og Miljøklagenævnet de 23 statslige vandplaner for ugyldige. Sagerne sendes tilbage til Naturstyrelsen, som beklager fejlen.

Natur- og Miljøklagenævnet erklærer de 23 statslige vandplaner for ugyldige. Nævnet begrunder sin beslutning med, at høringsfristen på otte dage var for kort.

- Hovedspørgsmålet i mange af klagesagerne handler om længden af den frist, der blev fastsat i forbindelse med en supplerende høring om vandplanerne i december 2011. Natur- og Miljøklagenævnet har enstemmigt truffet afgørelse om, at fristen på de otte dage var væsentlig for kort, og at vedtagelsen af de statslige vandplaner som konsekvens heraf er ugyldig, oplyser nævnet i en pressemeddelelse.

Nævnets ankechef, Lise Marie Buhl, oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at beslutningen betyder, at sagerne nu sendes til fornyet behandling i Naturstyrelsen.

Her lægger man sig fladt ned:

- Det er vigtigt, at borgere og organisationer får mulighed for at give deres mening til kende, og derfor skal der være rimelige høringsfrister. Klagenævnet har afgjort, at det ikke var tilfældet med vandplanerne - og det beklager jeg meget, siger Naturstyrelsens direktør, Niels Christensen, i en pressemeddelelse.

Det er for tidligt at sige, hvad afgørelsen kommer til at betyde for de statslige vandplaner.

- Vi er netop nu i gang med at vurdere konsekvenserne af afgørelsen, og vi sætter gang i en ny høring så hurtigt, som det kan lade sig gøre, siger Niels Christensen.

Organisationen Bæredygtigt Landbrug jubler over afgørelsen:

- Vi har fået troen på demokratiet tilbage. Efter en hel generation af nederlag til dansk landbrug viser afgørelsen, at det nytter at sige fra overfor urimeligheder, siger direktør Vagn Lundsteen.

Selv om han glæder sig over nyheden, er Bæredygtigt Landbrug ikke brudt ud i kollektiv sejrsdans:

- Vi maner til besindighed. Der er stadig lang vej igen med at lave nye vandplaner, som overholder vandrammedirektivets bestemmelser, siger han.

De 23 vandplaner skal sikre renere vand i Danmarks søer, fjorde og åer i overensstemmelse med EUs vandrammedirektiv. Vandplanerne viser, hvordan den samlede indsats for vandmiljøet skal fordeles i hele landet. Hver plan opstiller mål for, hvordan miljøtilstanden skal være i områdets vandløb, søer, kystvande og grundvand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.