Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nabokommuner vil ikke længere betale for Aarhus Lufthavn

Aarhus Kommune vil fremover være den eneste ejer af Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Et SAS-fly i Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Aarhus Kommune vil fremover være den eneste ejer af Aarhus Lufthavn. Scanpix/Kim Haugaard
Et SAS-fly i Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Aarhus Kommune vil fremover være den eneste ejer af Aarhus Lufthavn. Scanpix/Kim Haugaard

Kommunerne, der grænser op til Aarhus, sælger deres aktier i den nuværende lufthavn ved Tirstrup.  Det skriver DR Østjylland.

Borgmestrene fra de fem nuværende ejerkommuner - Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs - er onsdag blevet enige om det fremtidige ejerskab af lufthavnen, der blev anlagt som militær flyvestation af tyskerne i 1943.

De fire omegnskommuner sælger deres aktier til Aarhus Kommune, der nu skal på jagt efter investorer, som skal være med til at gøre lufthavnen mere kommerciel.

Den løsning er den socialdemokratiske borgmester i Favrskov Kommune, Niels Borring, tilfreds med.

- Det er fint, at vi får forenklet vores ejerstruktur. Det skaber mere handlekraft, og vi andre støtter stadig gerne en lufthavn i Østjylland. Det er derfor, vi også løbende har været med til at sætte penge af til at udvikle lufthavnen i Tirstrup, siger han til DR Østjylland.

Fremtiden for lufthavnen, der efter Anden Verdenskrig fik status af civil lufthavn, har længe været uvis.

Den nyeste udvikling i sagen sker, efter at Aarhus Kommune næsten er gået solo med planerne om en eventuelt ny østjysk lufthavn ved Thomasminde.

Aarhus Byråd fik i 2015 udarbejdet en analyse om en ny placering af lufthavnen, og i forlængelse heraf besluttede byrådet at arbejde videre med en ny placering ved Thomasminde nord for Aarhus.

En rapport fra konsulentfirmaet Rambøll konkluderede i foråret, at det fysisk er muligt at anlægge en ny lufthavn ved Thomasminde. Men det vil kræve, at Aarhus Kommune bidrager med et egenkapitalindskud på 500 millioner kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.