Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nabohjælp skal standse østjyske indbrudstyve

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi står bag ti borgermøder, hvor borgerne opfordres til at holde øje med hinandens boliger.

Det er surt at komme hjem til et hus, der har været endevendt af indbrudstyve.

Den fornemmelse kender mange østjyder, der modsat landets øvrige borgere forrige år blev ramt af en lille stigning i antallet af indbrud.

Det har fået Østjyllands Politi og Aarhus Kommune til at gå sammen om at arrangere ti borgermøder, der skal knække kurven over indbrud i den jyske hovedstad.

»Vi må desværre sige, at tusindvis af aarhusianere har oplevet at få deres hjem endevendt og få stjålet ting af indbrudstyve de senere år. Den slags skaber utryghed. Det nye samarbejde mellem politi og kommune skal klæde borgerne bedre på til at beskytte sig selv og hjælpe hinanden,« siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Politi og kommune vil derfor have østjyderne til at involvere sig i nabohjælp, så de kan holde øje med hinandens huse.

Og den bøn er tilsyneladende blevet hørt af borgerne. Det første borgermøde afholdes 28. januar i Risskov, og interessen for at deltage er stor. Det har været nødvendigt at udvide antallet af pladser fra 150 til knap 300, oplyser Østjyllands Politi.

»Vi ved, at nabohjælp kan forebygge op til hvert fjerde indbrud, så et af vores væsentligste råd på møderne vil være, at man sammen med sine naboer kan forebygge indbrud. I dag er under 500 af de 11.500 husstande i Risskov tilmeldt Nabohjælp. Min opfordring er derfor at blive tilmeldt nabohjælp,« siger politidirektør Jørgen Ilum.

Samtlige husstande i Risskov er via digital post blevet inviteret til borgermødet. Efter Risskov står Viby, Aarhus N og Højbjerg for tur i rækken af borgermøder.

På landsplan er antallet af indbrud faldet med cirka 16 procent i perioden 2011-2013, mens det i Østjylland er faldet med 3,3 procent. Tendensen med færre indbrud fortsatte sidste år på landsplan, men ikke i Østjylland. Her steg antallet af indbrud i stedet med tre procent i forhold til året før.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.