Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naboen skræmmer tyvene væk i vinterferien

Med hjælp fra naboerne kan hver fjerde indbrud undgås.

En ny kampagne opfordrer vinterferierejsende til at melde sig til nabonetværk, så de mere trygt kan forlade hjemmet.
En ny kampagne opfordrer vinterferierejsende til at melde sig til nabonetværk, så de mere trygt kan forlade hjemmet.

Sørg for at give besked til naboerne, inden du tager skiene over skulderen og drager mod Norge, Sverige eller alperne. Så kan de holde øje med dit hjem, mens du kan nyde sneen uden at tænke på ubudne gæster.

Det er budskabet i kampagnen Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag. Nabohjælpen er gratis, og projektet organiserer borgerne i netværk, som ser efter hinandens huse og er opmærksomme på kvarteret.

Allerede nu er omkring 12.000 danskere tilmeldt, og flere kommer til.

Nabohjælp hjælper

I Region Sjælland er 2.226 nabohjælpere klar til vinterferien, men politiet opfordrer til, at flere melder sig.

- Nabohjælp er en god og effektiv måde til at forebygge indbrud på. Det kan forbygge op til hvert fjerde indbrud, viser undersøgelser, og derfor bakker vi også op om Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens nye Nabohjælp, siger politikommissær Kaj Vorbeck, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Vi er meget opsatte på at få nedbragt antallet af indbrud her i kredsen, og når det så tydeligt godt kan betale sig at nabohjælpe, vil vi anbefale borgerne, at de husker at tilmelde sig det nye Nabohjælp – gerne i god tid inden den kommende vinterferie, siger politikommissæren.

Gør uformelt netværk elektronisk

Allerede nu er der uformelle netværk hen over hækken hos mange naboer, men det kan blive endnu bedre, mener Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp

- Vi anbefaler kraftigt, at man overfører sit uformelle netværk til den elektroniske version. Med en profil på nabohjælp.dk kan man let give alle sine nabohjælpere besked, med få klik på computeren eller mobilen, inden man tager på ferie. Naboerne modtager derefter besked om, at de skal huske at se efter ens hus, mens man selv får beskeder om, at alt er i orden derhjemme, siger Lone Harlev i pressemeddelelsen.

Udenlandske erfaringer med nabohjælp har vist, at det nedbringer indbrud, hærværk og fysisk vold med mellem 16 og 26 procent. Derudover viser undersøgelser også, at borgere, som har mulighed for at gøre noget, føler sig mere trygge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.