Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mystiske »ildkugler« på nattehimlen over København gav travlhed hos politiet

Fredag aften har Københavns Politi modtaget flere opkald fra bekymrede borgere, der har set 'ildkugler over byen'. Der er dog en helt ufarlig forklaring bag.

Det fortæller vagtchef Henrik Svejstrup til BT.

Det er nemlig faldskærmsudspringere, der træner og øver til at konkurrere om titlen som verdensmester i disciplinen 'freestyle swoop', hvilket finder sted lørdag eftermiddag i og over Peblinge Sø i København.

»De har så lys på under faldet ned mod søen,« forklarer vagtchefen.

Han forklarer, at det forløber helt stille og roligt, men at han godt kan forstå, at folk har undret sig over, hvad det var, der skete.

»Det er jo ikke noget, man er vant til at se. Der er flere vidner, der har fortalt, at de har set 'brændende objekter'. Nogen har troet, det måske kunne være rislamper,« forklarer Henrik Svejstrup.

Efter at have fået flere opkald om de mystiske 'ildkugler' valgte politiet at sende et tweet ud om situationen.

»Det gjorde vi for lige at berolige, for der er ikke noget i det. Det er bare de her faldskærmsudspringere,« siger vagtchefen.

De udspringere sidste burde være færdige med at øve til lørdagens konkurrence omkring klokken 22 fredag aften.

Det er første gang, der afvikles et VM inden for Freestyle Swoop, hvor faldskærmspiloterne glider hen ad vandet i høj fart og laver tricks, men der har været Swoop-konkurrencer i København siden 2015.

I alt 18 udspringere konkurrerer lørdag eftermiddag. Blandt dem er en dansker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.