Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muslimsk friskole til unge piger: I må ikke have kærester

Skolepsykolog på københavnsk privatskole, der modtager millioner i statsstøtte, fraråder eleverne at have kærester, fortæller hun til Radio24syv. Socialdemokraterne i København: Vanvittigt.

Skolepsykolog på københavnsk privatskole, der modtager millioner i statsstøtte, fraråder eleverne at have kærester, fortæller hun til Radio24syv (arkivfoto). 
Skolepsykolog på københavnsk privatskole, der modtager millioner i statsstøtte, fraråder eleverne at have kærester, fortæller hun til Radio24syv (arkivfoto). 

Den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro i København fraråder pigerne at have kærester. Det fortæller skolens psykolog Amina Djondjorova til Radio24syv.

"Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksuelle relationer eller kæresteforholdsrelationer," udtaler hun til radiokanalen.

"Det at holde fast i de religiøse, islamiske forskrifter kan være svært i et samfund, hvor de (skolens elever, red.) ser, at andre omkring dem lever på en anden måde. Men ikke desto mindre prøver vi at sige til dem, at det er bedst at afholde sig fra at agere på en forelskelse," siger Amina Djondjorova videre til Radio24syv.

"Vi kan ikke stoppe forelskelsen - det er naturligt. Men man skal ikke prøve at udvikle den til et fysisk forhold, hvis der ikke først er udsigt til et ægteskab," forklarer skolepsykologen, der i overensstemmelse med skolens ledelse rågiver børnene til at følge Allahs råd i kærlighedsspørgsmål.

Udmeldingerne falder ikke i god jord hos Lars Aslan Rasmussen, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation:

"Man skulle helt klart fjerne støtten fra en skole, hvor psykologerne ikke kan finde ud af at være psykologer, men tværtimod leger imamer i stedet for," siger han til Radio24syv.

"Jeg håber, at Undervisningsministeriet vil tage det meget alvorligt. Langt det meste af skolens tilskud er dækket af danske skatteydere, så selvfølgelig skal det have konsekvenser," tilføjer Lars Aslan Rasmussen, der betegner skolepsykologens udtalelser som "vanvittige".

Den muslimske privatskole Iqra fik knap 18,5 millioner kroner i statsstøtte sidste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.