Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muslimsk babyboom: Islam på vej til at blive verdens største religion

Frem mod 2035 vil der blive født flere muslimske babyer end kristne, og i 2075 vil islam dermed have overhalet kristendommen som verdens største religion. Det viser en prognose fra det amerikanske analyseinstitut Pew Research Center.

Salat-ul Eid 2014 muslimer til fejringen af Eid-ul Fitr på den store græsplæne ved siden af Valby Hallen
Salat-ul Eid 2014 muslimer til fejringen af Eid-ul Fitr på den store græsplæne ved siden af Valby Hallen

Om 20 år vil der blive født flere muslimske babyer end kristne, og andelen af nyfødte, der er børn af ateistiske mødre, vil være mindre end både andelen af kristne og muslimske. Det viser tal fra det amerikanske analyseinstitut Pew Research Center.

Ifølge Pew Research Center skyldes den hurtigt voksende muslimske befolkning, at det er en relativt ung befolkning med høje fødselsrater. Tallene viser, at der mellem 2030 og 2035 vil blive født 225 millioner muslimske babyer, mens der vil blive født 224 millioner kristne babyer.

Tal fra Pew Research Institute har tidligere vist, at muslimer er den hurtigst voksende religiøse gruppe, og at den i 2075 vil være den største religiøse gruppe efterfulgt af kristne.

I årene mellem 2010 og 2015 var 31 procent af verdens babyer børn af muslimske mødre, mens muslimer generelt udgjorde 24 procent af verdens befolkning.

Verdens kristne befolkning vokser også, men ikke helt lige så meget. De seneste år har verdens nyfødte kristne udgjort 33 procent, mens verdens kristne befolkning generelt udgjorde 31 procent i 2015.

Terminologien »muslimske babyer« og »kristne babyer« henviser til, at en baby er født af henholdsvis en muslimsk eller kristen mor. Pew bemærker, at man i undersøgelsen antager, at en baby som udgangspunkt overtager sin mors religiøse overbevisning eller mangel på samme indtil teenageårene. Derfter tager analysen også udgangspunkt i folk, der konverterer eller skifter religiøs overbevisning.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.