Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muhammedtegning efterlyst i hele verden

Galleriejer udlover dusør på knap 58.000 kroner for forsvundet Muhammedtegning.

En Muhammedtegning af Kurt Westergaard, som blev givet til Frederikshavn Kunstmuseum cirka fem år før Muhammed-krisen, er blevet efterlyst over hele verden, skriver dr.dk.

Det er ejeren af Galleri Draupner, Erik Guldager, der har udlovet en dusør på 10.000 dollar eller knap 58.000 kroner samt at købe tegningen for 50.000 dollar eller cirka 289.000 kroner.

- Vi efterlyser den oprindelige tegning, som Kurt Westergaard lavede. Vi ved ikke, hvad der er blevet af den, og den er blevet meget interessant i samlerkredse, forklarer galleriejer Erik Guldager til DR Nyheder.

Ifølge dr.dk tegnede Kurt Westergaard fem-seks år før den berømte Muhammedtegning og Muhammedkrisen en original 1. udgave til Frederikshavns kunstmuseum og Exlibris samling. Tegningen måler angiveligt 20 x 15 cm. Og menes fremstillet primært ved air-brush teknik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.